Karaman’in Marka Sehir Olma Yolunda Ilk Adimlar Atildi

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulasmasi ve gelismis ülkeler arasinda yer almasina katki saglayacak olan Teknopark ve Karaman Ili Vizyon Plani Toplantilari çerçevesinde; ilimizin marka sehirlerarasinda yer almasina yönelik olarak yapilan çalismalar neticesinde OSB bölgesinde Karaman Teknoloji Gelistirme Bölgesi kurulmasi karari alindi.

 Karaman’in Marka Sehir Olma Yolunda Ilk Adimlar Atildi

Teknoloji Gelistirme Bölgesi kurulmasina yönelik çalismalarla ilgili olarak OSB Mütesebbis Heyeti, 03 Subat 2015 Sali günü OSB Müdürlügünde genis katilimli bir toplanti gerçeklestirdi. Vali Murat Koca’nin baskanligini yaptigi toplantiya Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, OSB Baskan Yardimcisi Ali Kemal Boynukalin ve mütesebbis heyeti üyeleri katildi.

Karaman’in marka sehirlerarasinda yer almasi ve ülkemizin gelismis ülkeler arasinda yer almasina katki saglamasina yönelik gerçeklestirilen toplantida; Karaman Ili Vizyon Plani çalismalari kapsaminda Organize Sanayi Bölgesi sinirlari içerisinde Teknoloji Gelistirme Bölgesi kurulmasi için altyapi çalismalarinin olusturulmasi amaciyla Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi öncülügünde çalismalara baslandi. Bu çalismalara yönelik Karaman Valiligi, Karaman Belediye Baskanligi, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi, OSB Müdürlügü ve Ticaret Sanayi Odasindan tesekkül eden bir heyet olusturuldu.
Toplantida, 95 bin metrekare alan içerisinde kurulacak olan Teknoloji Gelistirme Bölgesinin; Organize sanayi bölgesi ve üniversiteler arasinda bir köprü kurarak, vasifli eleman artisina katki saglamasi, is imkânlarinin arttirilarak beyin göçünün engellenmesi ve sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artirilmasi gibi bölge ekonomisine olumlu etkiler yapacagi ve ilimizde kurulacak olan Teknoloji Gelistirme Bölgesinin Karaman için marka sehir olma yolunda önemli bir firsat olacagi ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284