Karamanli Genç Koreograf Selim Aydogdu Fransa Basininda

Ilimizin taninmis simalarindan Haci Semsettin Aydogdu ile Sükran Çimen’in torunlari, Belçika’nin Liege Belediyesi Meclis üyesi hemserimiz ressam Mehmet Aydogdu’nun oglu balet ve koreograf Selim Aydogdu ve grubu Adi Olmayan Dans Laboratuvari’nin ilginç çalismalari Fransiz basininda genis yer buldu.

 Karamanli Genç Koreograf Selim Aydogdu Fransa Basininda

Dünyaca ünlü DANSE dergisinin bu ayki sayisinda genç balet ve koreograf Selim Aydogdu’ya iki sayfa ayrilarak kendisinden ve sanatindan övgüyle bahsedildi.
Selim Aydogdu’nun yaptigi çalismalar söyle;
Adi Olmayan Dans Laboratuvari, kisa adiyla LABO DSN çagdas bale grubu kurucusu, balet ve koregraf Selim AYDOGDU Fransa’da yayinlanan DANSE dergisinin aralik ayi sayisina haber olmustur. Söz konusu röportajda hem kendisi hem de bale grubu genis bir sekil’de tanitilmaktadir. Gelecek yillardaki projelerinden de genisçe bahsedilmektedir.
Kore grafik egitimini Belçika’nin Liège kentinde alan Selim AYDOGDU, Opera Royal de Wallonie ve Jeune Ballet de Liège prodüksiyonlarinda birçok kez sahne almistir. Yogun bir hazirlik dönemi geçirdikten sonra 2010 yilindan itibaren LABO DSN grubu ile Belçika, Almanya ve Fransa’da gösteriler yapmaya basladigi halde Istanbul Arte Sanat Merkezi ile Bodrum belediyesi Kültür Merkezinde « Uzakta bir Isik » adli gösterisini de Türkiye’de sergilemistir.
En son olarak temmuz ayinda Paris’in Théâtre de l’Orme sahnesinde 4 ayri gösteride bulunan LABO DSN grubu basarili ve ilginç çalismalariyla uluslararasi klasik dans ve çagdas bale ortamindan tam not almistir.
Fransa çagdas bale ortaminin dikkatlerini üzerine çeken ve kendisinden övgüyle bahsettiren genç koregraf Selim AYDOGDU hazirladigi çalismalarinda çagdas müzik, siir, video gibi çesitli malzemelere yer vermektedir.
Selim AYDOGDU ve grubu LABO DSN 2013-2014 yillari arasinda Belçika, Fransa, Kuzey Kibris ile Amerika Birlesik Devletleri’nde bir seri gösteriler gerçeklestirecektir. Bu kapsaminda kesinlesen Türkiye’de 4 ayri sehirde yani Ankara, Istanbul, Izmir ve Bodrum programi yani sira Karaman’da bir gösteri sunabilme projesi de bulunmaktadir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284