KARYAD’in Konseri Begenildi

Ankara Karamanlilar Dernegi Türk Sanat Müzigi Korosu, Sef Hasan Eylen yönetiminde, Karamanli bestekârlarin eserlerinin de seslendirildigi muhtesem bir konser verdi.

KARYAD’in Konseri Begenildi
6 Mayis Pazar aksami Ankara’da Milli Egitim Bakanligi Süra salonunda gerçeklestirilen konsere Türk Müzigine gönül veren 700’ün üzerinde dinleyici katildi.
Konser öncesinde açis konusmasi yapan Ankara Karamanlilar Dernegi Baskani Veli Bozkir, Katilimlari için degerli seyircilere tesekkür ederek Karaman’in ekonomik ve kültürel degerleri, Dernegin tarihçesi, hakkinda bilgiler verdi ve maddi destekleri için Ani Bisküvi, Bifa Bisküvi, Duru Bulgur ve Simsek Bisküvi’ye tesekkür etti.
Koronun kurulus amacinin Türk Müzigi’ne beste ve güfteleriyle hizmet veren hemserilerimize vefa borcumuzu ödemek eserlerini yasatmak ve genç nesillere aktarmak oldugunu vurgulayan Bozkir bundan sonraki konserlerimizde diger bestekârlarimiza da yer vereceklerini, ilimizin aslinda sanatsal anlamda çok zengin oldugunu fakat bunlarin bilinmedigini dile getirerek çalismalarimiz sürüyor bütün eserlere ve sanatçilarimizin isimlerine ulasacaklarini, bugün için Bekir Sitki Erdogan, Ekrem Güyer, Müzehher Güyer, Gündogdu Duran’a ait eserlere yer verildigini belirtti.           
Iki bölümden olusan konser arasinda maddi destekte bulunan firmalarimizin gönderdigi ürünler dinleyicilere dagitildi ve çok begenildi.
Ikinci bölümün sonunda Sef Hasan Eylen dinleyicilere albümünden üç eser okuyarak konseri zirveye tasidi.
Konser sonrasi Sef Hasan Eylen’ e degerli emekleri ve Türk Müzigine hizmetleri için Dernek baskanimiz tarafindan çiçek takdim edilirken, koromuzun çalismalarina katilarak bizleri onurlandiran bestekârlarimiz, Ferhat Sarmusak, Hüseyin Soysal, Yener Topaloglu’na emekleri için tesekkür edilerek çiçek takdim edildi.
Ilk konserini basariyla tamamlayan ve Baskentlilerle bulusan Ankara Karamanlilar Dernegi TSM Koromuz ikinci konserini 735. Türk Dil Bayrami programi çerçevesinde 12 Mayis aksami Piri Reis Kültür Merkezinde Karaman’da gerçeklestirecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284