KMÜ Bahar Söleni Sergilerle Renklendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi bahar söleninde, ögrencilerinin hazirladiklari sergiler ilgiyle izlendi.

KMÜ Bahar Söleni Sergilerle Renklendi
Sölen baslangicinda çalismalari yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, protokol üyeleri ve beraberindeki ögretim üyeleri, sergilerdeki tüm ürünleri tek tek inceleyerek nasil yapildigina yönelik bilgi aldilar.  
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatlari Programi ögrencilerinin yil boyunca hazirladigi birbirinden renkli ve emek verilmis çalismalar, sölene katilanlarin begenisine sunuldu. Yetenekli ögrencilerin hazirladiklari cam boyama, seramik, hali deseni, çamur üzerine hazirlanmis üç boyutlu figürleri içeren temel sanat egitimi çalismalari, bahar sölenine katilan ögrenciler ve personel tarafindan ilgi gördü. Ayni zamanda 28 ögrencinin ders sorumlusu ögretim elemanlarinin destekleriyle yaptigi makine tasarimlari da sergide katilimcilar tarafindan dikkatle izlendi.
Sölen kapsaminda, Saglik Hizmetleri MYO Yasli Bakimi Programi ögrencileri “Yaslilik” konulu bir fotograf yarismasi hazirladi. Sölen boyunca yaslilikla ilgili çekilen fotograflar arasinda en çok oy alan fotograflar puan siralamasina tabi tutulacak ve dereceye girenler sölen sonunda ilan edilecek.
Edebiyat Fakültesi de “Ermeni Mezalimi” konulu bir fotograf sergisiyle kültürel etkinliklere katildi. Sergide katliami en iyi belgeleyen fotograflar sunuldu.
KMÜ Sürekli Egitim Merkezi tarafindan üniversite ögrencilerine yönelik açilan ünlü Karamanli hattat Osman Gözel’in rehberlik ettigi “Hüsn-ü Hat ve Kaligrafi” sergisine ögrenciler ilgi gösterdi.
Kazim Karabekir Pasanin hayati ve eserlerini konu alan kitap sergisi, Kazim Karabekir MYO ögrencileri tarafindan sölen süresince sergilenecek. Ayni zamanda kitap satisi ve Kazim Karabekir Pasa hakkinda bilgi de veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284