Kültür Festivali `Cultifest’te Hazirliklar Sürüyor

Hollanda’nin Utrecht kentinde bu yil üçüncü kez düzenlenecek olan ‘Kültürel Festival – Cultifest’ için tanitim toplantisi yapildi.

Kültür Festivali `Cultifest’te Hazirliklar Sürüyor

Mehmet Ali Topcu – UTRECHT
Festivalin yapilacagi Jaarbeurs Fuar alaninda gerçeklesen ve bu yil da 4 gün sürecek olan festivale bu yil 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
STK temsilcileri, stand sahipleri ve gönüllülerin de hazir bulundugu toplantida, Imkan Vakfi çatisi altinda bu yil icra edilecek olan festivalin Yönetim Kurulu Baskani
Hemserimiz Kilbasanli Zekeriya Arslan ve yardimcisi hemserimiz Akarköylü Harun Demir, basin mensuplarina festivalle ilgili açiklamalarda bulundular.
Hollanda’daki STK’lar, Avrasya Türk Cumhuriyetleri ve birçok dernek ve vakiflarin destegiyle bu yil daha genis ve farkli icra edilecek Cultifest Festivali, Hollanda’nin en büyük fuar alanlarindan olan Utrecht Jaarbeurs’de, dört gün boyunca devam edecek.
Imkan Vakfi ve Cultifest Festivali Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Arslan, “Bu yil üçüncüsü düzenlenecek olan Cultifest, uluslar arasi genis kapsamli bir fuardir. Cultifest, 14-15-16-17 Mayis 2015 tarihleri arasinda Hollanda’nin Utrecht sehrinde Jaarbeurs da 4 gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu dört gün boyunca özellikle fuara Hollanda’nin degisik sehirlerinden, Belçika ve Almanya’dan yüksek sayida katilimcilar bekliyoruz.”
“Cultifest’in ilk 2 organizasyonunu Den Bosch’ta yaptik, üçüncüsünü Utrecht Jaarbeurs’te yapacagiz. Sebebi, Utrecht’in Hollanda’nin ortasi olmasi. Ulasim olarak daha kolay oldugu için. Park ücretsiz olacak. Ön satis 5 avro, kapida 6 avro olacak. Stand satislarimiz Aralik ayi itibariyle baslayacak. Fuar ve Kültür alani:6.148 m2, Fuar, Çocuk ve Culti Wedding alani:12.924 m2 ve Konser alani: 7.074 m2. Toplamda 200’ün üstünde standimiz olacak.”
“Geçen yil da sanatçi bakimindan zengin bir programimiz vardi. Bu yil biraz daha yabancilara da agirlik verdik. Lübnan, Sürinam, Fas ve Hollandalilara hitap eden sanatçilar olacak. Bunlar showmen Jandino ile Maher Zain. Türkiye’den ise Ali Kiris, Murat Atalay, Ugur Isilak ve Irem Derici fuarimiza katilacaklar. Prensipte anlastigimiz Cüppeli Ahmet Hoca efendi de bu yil Cultifest’e katilmasi beklenilen önemli isimlerden bir tanesi.”
“Biz festivallerin artik ‘büyük kermes’ havasindan kurtulmasi gerektigine inaniyoruz. Bu bakimdan bu yilki festivale yönelik farkli ve ilgi çekecegini umdugumuz organizasyonlar planladik. Türk Dil Bayrami Programi, Dügün (CultiWedding) Pavyonu, O Ses Hollanda Yetenek Programi ve Miraç Özel, bu festivalimizin özel programlari olacak. Geçen yil ilk kez tertip ettigimiz ‘Futbol Turnuvasi’ bu yil da gerçeklestirilecek. Öte yandan sehirlerin tanitim pavyonu. Bu yil ayrica ayrica Türkiye – Hollanda Ögrenci degisim programlari, Engelli Araç Kampanyasi da gerçeklestirilecek.”
'Cultifest' için hazirliklar tüm hiziyla devam ediyor’
“14 Mayis günü resmi açilisla start alacak olan 'Cultifest' için hazirliklar son hiziyla devam ediyor. Avrupa’nin en büyük fuar ve sergi saraylarindan olan Jaarbeurs’da gerçeklesecek olan ‘Hollanda Kültür Festivali’ için hazirliklarimiz tamamlanma asamasinda. Cultifest ile ilgili daha genis bilgi www.cultifest.nl sitesinden edinilebilir.” dedi.
Toplanti, çigköfte esliginde, Yavuz Nufel’in siir sunumu, Adnan Sahin’in müzik dinletisi ve Abdullah Furuncu’nun kisa stand-up gösterisiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284