Mevlana`nin `Gel` Çagrisi 22 Dilde

Mevlana`nin ünlü eseri Mesnevi, Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Farsça orijinalinden çevirisi yapilarak, 22 dilde yayimlandi.

Mevlana`nin `Gel` Çagrisi 22 Dilde
Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, yaptigi açiklamada, Mevlana'nin mesajlariyla dünyada milyonlarca insani etkiledigini, Konya olarak Mevlana'nin düsüncelerini yasatmak gibi önemli bir misyonlarinin oldugunu söyledi.
Bu kapsamda, Mevlana'nin dünyaca ünlü eseri Mesnevi'nin 22 dilde basimini gerçeklestirdiklerini anlatan Akyürek, "Orijinali Farsça olan ve titiz bir çalismanin sonucunda Türkçe'ye çevirip 6 cilt halinde basimini yaptigimiz Mesnevi, gerek günümüz Türkçesine uygunluk, gerekse ebatlari açisindan çok begenildi" dedi.
Akyürek, her aralik ayinda gerçeklestirilen Vuslat Yil Dönümü etkinliklerine katilan protokole takdim ettikleri Mesnevi'yi, Türk devlet adamlarinin da ülkemizi ziyarete gelen konuklarina armagan ettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:
"Halen Mesnevi; Farsça, Türkçe, Urduca, Fransizca, Türkmence, Ispanyolca, Ingilizce, Arapça, Almanca, Italyanca, Arnavutça, Isveççe, Japonca, Bosnakça, Felemenkçe, Kazakça, Özbekçe, Tacikçe, Çince, Yunanca, Malayca ve Rusça dillerinde basilmaktadir. Mesnevi, birçok ülkenin devlet baskanina, basbakanina, büyükelçilerine, kültür bakanlarina ve Konya'yi ziyaret eden diger devlet büyüklerine takdim edildi. Örnegin, Konya'yi ziyaret eden Ingiltere Veliaht Prensi Charles, Ispanya Kraliçesi Sophia, Bosna Hersek Cumhurbaskanligi Konseyi Eski Baskani Haris Sladziç ile çok sayida bakan ve büyükelçiye takdim edildi."
-Hedef 50 dil-
Dünyanin pek çok yerinden insanlarin bilgi ve hikmet aramak için Konya'ya geldigini vurgulayan Akyürek, "Ruhlarindaki açligi gidermek için Konya'ya gelen bu insanlara böyle bir kültür hizmetiyle yardimci oluyoruz. Yaptigimiz çalisma, Hazreti Mevlana'nin bakis açisini tüm dünyaya ulastirirken; sehrimizin, kültürümüzün tanitimi açisindan da büyük önem tasiyor. Hedefimiz; Mesnevi'yi 50 dünya diline çevirmek" diye konustu.
6 ciltten olusan Mesnevi, Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (KOMEK) ve Kültür AS'nin satis noktalarindan 70 lira bedelle temin edilebiliyor.
Kaynak: Konya Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284