Müzekart Sahiplerine Ferdi Kaza Sigortasi

Müzekart alanlarin 1 yil boyunca ferdi kaza sigortasi olacak.

Müzekart Sahiplerine Ferdi Kaza Sigortasi

Kültür ve Turizm Bakani Ertugrul Günay, 1 Ekim'den itibaren Müzekart alanlarin 1 yil boyunca sigortalanacagini bildirdi.
Bakan Günay, Istanbul Arkeoloji Müzeleri'nde, Müzekart ferdi kaza sigortasi tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, son yillarda kültür varliklarinin iyilestirilmesi konusunda önemli adimlar attiklarini söyledi.
Müzelerin magazalarini iyilestirdiklerini belirten Günay, su anda mevcut 60'in üzerindeki magazanin Avrupa standartlarinda, hatta bazilarinin üzerinde oldugunu ifade etti.
Günay, müze ve ören yerleri giris sistemini de iyilestirdiklerini dile getirerek, ''Su anda 60'ya yakin müzenin giris sistemi yenilenmis durumda.
Hem merkezi kontrollerimiz hem de çalisanlarimizin nitelikleri her bakimdan gelismis durumda. Bu, geçmis yillardaki yanlis uygulamalarin ortadan kalkmasina, daha yüksek ziyaretçi sayilarina ulasmamiza ve hem magazalardaki hem de giris sistemindeki iyilesmelerle müze gelirlerimizin artmasini sagladi'' diye konustu.
Müzekart'in, Türk vatandaslarinin tarih bilincini yükseltmek ve daha uygun imkanlarla daha fazla müze ziyaret etmesini saglamak için hayata geçirilen bir proje oldugunu anlatan Günay, kart sahibi sayisinin 3,5 milyona ulastigini, kendilerinin de kullanimi tesvik için Müzekart aldigini anlatti.
Müzekart sahibi olmanin ''kültür iliskisi belgesi'' haline gelmesi üzerine karti gelistirmeye karar verdiklerini anlatan Günay, hazirladiklari Müzekart modelinin bazi kültürel etkinliklerden indirimli yararlanma imkani sagladigini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284