Ödüle Doymadi, Salon Bulamiyor!

2012 yilinda basta Berlin Film Festivali olmak üzere birçok festivalden ödül alan Tepenin Ardi, 14 Aralik`ta Türkiye`de vizyona giriyor, ama Türkiye`deki sinema salon isletmecilerin filme ragbet ettigini söylemek güç.

Ödüle Doymadi, Salon Bulamiyor!
2012 yilinda basta Berlin Film Festivali, Karlovy Vary Film Festivali, Saraybosna Film Festivali ve Istanbul Film Festivali olmak üzere birçok festivalden ödüller alan, en son Asya Pasifik Film Ödüleri'nde En Iyi Film seçilen Tepenin Ardi, dünyayi dolastiktan sonra 14 Aralik'ta Türkiye'de vizyona giriyor. Fakat filmin bütün basarisina ragmen Türkiye'deki sinema salon isletmecileri filme ragbet göstermiyor. Filmin Türkiye dagitimcisinin bildirdigine göre su ana kadar sadece yedi sinema salonu Tepenin Ardi'ni vizyona sokmak üzere talepte bulunmus bulunuyor. Tepenin Ardi sinema salonlarindan daha çok ilgi ve talep bekliyor.
Subat 2012'de Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, Tepenin Ardi 30'un üzerinde film festivalinde gösterildi ve toplam 16 ödül kazandi.
Ilk kez Tepenin Ardi'nda bir araya gelen oyuncular Berk Hakman, Mehmet Özgür ve Reha Özcan film çekimlerinden sonra yeniden Suskunlar dizisinde bir araya geldiler. Ve dizinin kötü adamlari Gurur, Irfan ve Sait karakterlerini canlandirdilar.
TEPENIN ARDI'NIN BUGÜN ITIBARIYLE ÖDÜL LISTESI SÖYLE:
Berlin Film Festivali (Almanya): Caligari Film Ödülü, En Iyi Ilk Film dalinda Özel Mansiyon
Istanbul Film Festivali: Ulusal Yarisma: En Iyi Film, En Iyi Senaryo, FIPRESCI Ödülü
Taypey Film Festivali (Tayvan): Yeni Yetenek Yarismasi Jüri Özel Ödülü
Karlovy Vary Film Festivali (Çek Cumhuriyeti): NETPAC En Iyi Asya Filmi Ödülü
Saraybosna Film Festivali (Bosna Hersek): Jüri Özel Ödülü
Paliç Film Festivali (Sirbistan): En Iyi Film
Osian Cinefan Film Festivali (Hindistan): En Iyi Ilk Film
Batum Film Festivali (Gürcistan): En Iyi Yönetmen
Malatya Film Festivali: En Iyi Film, En Iyi Senaryo, En Iyi Erkek Oyuncu (Tüm Erkek Oyuncular), SIYAD En Iyi Film Ödülü
Asya Pasifik Film Ödülleri: En Iyi Film
Çekimleri geçtigimiz Agustos 2011'de Karaman'in Ermenek ilçesine bagli Balkusan Köyü yakinlarindaki bir bogazda tamamlanan Tepenin Ardi, western filmlerini andiran mekân kullanimi ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramini anlatiyor.
Ailesiyle ve çevresiyle yasadigi sorunlarla yüzlesmek yerine, tüm sorunlarin sorumlusu ilan edilebilecek bir düsman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kiran rol aldilar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan'dan seçilen Sevval Kus ve Sercan Gümüs eslik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284