Osmanli Baskentleri Konexpo’nun Etkinliginde Bulusuyor

Konyali Sanayici ve Isadamlari Dernegi’nin 12-15 Eylül tarihleri arasinda Istanbul Feshane’de bu yil ikincisini düzenleyecekleri KONEXPO Kültür etkinlikleri Selçuklu baskenti Konya, Karamanogullari baskenti Karaman ile Osmanli Devleti baskentleri Edirne ve Istanbul’u Feshane`de bir araya getirecek

Osmanli Baskentleri Konexpo’nun Etkinliginde Bulusuyor

KONEXPO etkinliginin amacinin Osmanli Devleti’ne baskentlik yapan Konya’nin sanayisinin, kültürünün ve degerlerinin ülke ve dünya çapinda tanitimini saglamak oldugunu ifade eden KONSIAD Baskani Abdullah Basçi, geçtigimiz yil ilki yapilan etkinligin hedefine büyük oranda ulastigini ifade etti. KONEXPO etkinligini, geçtigimiz yil Konya ile birlikte Istanbul sehrinin baslattigini dile getiren Basçi, bu yil da yine Osmanli Devleti’ne baskentlik yapmis olan Edirne ile Karamanogullari Beyligi’nin baskenti Karaman’in da katildigini söyledi. Bursa’nin da bu etkinlige katilmak için talepte bulundugunu ancak bu yil için katiliminin yetismedigini söyleyen Basçi, KONEXPO’nun hedefinin çok büyük oldugunu, ilerleyen yillarda Feshane’nin kendilerini agirlamakta yetersiz kalabilecegini söyledi. Basçi, “KONEXPO’nun uzun vadede hedefleri arasinda Osmanli Devleti’nin izlerinin oldugu her yere ulasmak ve CNR gibi TÜYAP gibi daha büyük alanlara yayilarak geleneksel bir fuar haline getirmek istiyoruz” dedi.
“Tarihi Baskentler Feshane’de Bulusuyor” adiyla Feshane Uluslar arasi Fuar, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan etkinlikle Konya, Karaman, Edirne ve Istanbul’un sanayi ve kültürel alanlarda birlikte hareket etmesini amaçliyor.
Etkinlikler 12 Eylül Persembe günü Eyüp Sultan Hazretleri'nin huzurunda yapilacak duadan sonra mehteran esliginde Feshane'ye kadar yapilacak yürüyüsle baslayacak. Fuarda, 76 sanayi standi, Haliç Salonunda bulunan 54 kültür standi ile dis alanda bulunan 50 gida standi vatandaslarin ziyaretine açik olacak.
Etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Halk Oyunlari Toplulugu, Bozkir Folklor Ekibi, Grup Kasiks, Edirne Halk Oyunlari Toplulugu gibi ekiplerin gösterileri yer alacak. Ayrica Konyali Eda, Niyazi Coskun, Ahmet Özdemir, Sefika, Sami Çelik, Mustafa Yildizdogan ve Bedia Akartürk gibi sanatçilar da sahne alacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284