Prof. Dr. Kural "Dün Hayalimdi Bugün Gerçeğim"

Gezi kitabı yazarı, Yüksek Mühendis, Gezgin ve Aktivist. O bir Orhan Kural.

Prof. Dr. Kural "Dün Hayalimdi Bugün Gerçeğim"

Türkiye Gezginler Derneği Kulübü Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural İstanbul-Gayrettepe'de bulunan bir evini “Gezginler Evi ve Kütüphanesi” yaptı. Pek çok ülkeye ait kitaplar, filmler ve objelerin yanı sıra 112 farklı ülkenin bebek koleksiyonunu bünyesinde bulunduran “Gezginler Evi ve Kütüphanesi”nin açılışı 09 Aralık 2018 tarihinde Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından yapıldı.
“Çocukluğumdan bu yana hatıralarımın toplandığı evi gezi evi müzesi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyen Prof. Dr. Kural “Gezginler Evi ve Kütüphanesi”ne ilişkin yaptığı açıklamada “Gezi evimiz sayesinde ülkemizin, diğer ülkelerle kültürel, ekonomik ve dostluk bağlarının oluşturulmasında da önemli bir köprünün temellerini atmış olduk. Bu adımın başkalarınca izlenmesiyle ülkemiz ve kültürümüzde benzer katkıların artması ve bu olumlu örneğin yayılmasını umut ediyorum. “Gezginler Evi ve Kütüphanesi”ni ziyaret etmek isteyenler Türkiye Gezginler Kulübü Derneği'nden randevu alarak ziyaretlerini gerçekleştirebilirler” dedi. 
İstanbul yaşayan Karaman sevdalısı Nuran Uyar’ın da 05 Aralık 2018 tarihinde Türkiye Gezginler Derneği Kulübü Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği öğrenildi. Prof. Dr. Orhan Kural önderliğinde Gezginler Derneği Kulübü üyeleri geçtiğimiz yıl ve bu yıl içerisinde iki farklı gezgin grubu ile ilimize gelerek ilimizi yakından gezme ve tanıma fırsatı yakalamışlardı. Gezginlerin önümüzdeki yıl üçüncü gezilerini yine ilimize yapmaları planlanıyor. 


 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 00:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mebruke Tuncel
Mebruke Tuncel - 5 yıl Önce

Prof.Dr.Orhan Kural, değerli kazanımlarınızı-anılarınızı birktirdiğiniz bir müze evi oluştuduğunuz için, sizi yürekten kutluyorum.
Sevgili hemşehrim,arkadaşım Nuran’cığım yeni görevinde başarılı olacağına inanıyorum,sevgilerimle

SIRADAKİ HABER

banner284