Sair Sasma’ya Dört Ödül Birden

Karamanli Sair ve Yazar Ibrahim Sasma katilmis oldugu edebiyat yarismalarindan eli bos dönmüyor.

Sair Sasma’ya Dört Ödül Birden

Sair Sasma son bir ay içerisinde dört ayri yarismadan dört ayri ödülle döndü. Sasma, Malatya Tabipler Odasi tarafindan düzenlenen "Siddete beyaz isyan" temali yarismada "Bana El Sallayin Çocuklarim " isimli hikâyesiyle ikincilik ödülü elde etti. Türkiye'de saglik çalisanlarina yönelik siddete dikkat çekmek ve sagligin rengi olan beyaz üzerinden "Siddete beyaz isyan" temasiyla ülke genelinde yapilan hikâye yarismasinda Sasma önemli basari sagladi. Sasma gazetecilere yaptigi açiklamada, birincisi olmayan hikaye yarismasinda ikincilik ödülüne layik görüldügünü, bunun da kendisini mutlu ettigini söyledi. Ödülünü Malatya Il Genel Meclisi'nde yapilan bir törenle aldigini belirten Sasma , "Siddet, insani bütün deger yargilari disinda, insancil olamamanin ve güzel yaratilmanin aksine bir eylemdir. Siddet, tarihler boyunca, toplumlarin hiç iyilesmeyen yara baslaridir. 'Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz' degeriyle hareket etmenin gelecek nesillere de bir iz birakacagini dile getirdi.
Sair Sasma Ankara Anitkabir Dernegi Yayin Kurulu tarafindan düzenlenen Atatürk, Cumhuriyet ve Anitkabir konulu yazi yarismasinda da Ölümsüzlügün Anatomisi isimli yazisi ile üçüncülük ödülü alarak bir basariya daha imza atti.
Kirklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçilar Dernegi (KIRKSEDER) tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen öykü ve siir yarismasinda ise SASMA öykü kategorisinde "Bir Kez Anne Dese" isimli eseri ile birinci olurken siir kategorisinde ise mansiyon ödülü almaya layik görüldü
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284