Sariveliler 5. Karacaoglan ve Yayla Senlikleri Sona Erdi

Ilimizde Sariveliler ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen Karacaoglan ve Yayla Senlikleri`nin 5.`si yapildi.

Sariveliler 5. Karacaoglan ve Yayla Senlikleri Sona Erdi
Senlige, Vali Yardimcisi ve Vekili Ferhat Burakgazi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Sariveliler Kaymakami Eyyüp Özdemir, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman ve ilçe ve belde belediye baskanlari ile çok sayida vatandas katildi. Senlikler, TOKI tarafindan yaptirilan 96 konutun tesliminin protokol üyeleri tarafindan yapilmasiyla basladi. Ardindan belediyeye alinan yeni araçlarin hizmete sunulmasi ile tamamlanan kanalizasyon hattinin baglantisini yapan protokol üyeleri, daha sonra senliklerin yapilacagi Anit Meydani'na geçti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan senlikte konusan Belediye Baskani Hayri Samur, "Oguz Boyu’ndan Türkmen soyundan gelen Karacaoglan’in diyari Sariveliler, 5 bin 500 nüfusu ile Karaman’in ikinci büyük ilçesidir. Orta Toroslar’da 1700 rakiminda dogasinin, havasinin suyunun, balinin, kirazinin meshur oldugu, vatanina milletine bagli, her türlü çile ve zor sartlara ragmen asil çaliskan cefakar insanlarin yasadigi güvenli bir vatan topragidir" dedi.
Bölgeler arasi gelismislik farkinin maalesef bariz bir sekilde görülebilecegini de belirten Samur, "Güzel ilçemiz Sariveliler’de birlik dirlik içinde sevgi ve hosgörüyle gelisme yolunda sizlerle birlikte çalisiyoruz" diye konustu.
 Konusmasina Belediye Baskani Hayri Samur’un ilçeye yaptigi hizmetlerinden dolayi kutlayarak baslayan BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Karaman'in Türkçe'nin baskenti, Karamanoglu Mehmetbey'in, Karacaoglan'in memleketi oldugunu belirtti. Karacaoglan'in divan edebiyatinin yogun olarak kullanildigi o zamanlarda asik edebiyatini kullanarak siirlerini halk diliyle yazmis bir ozan oldugunu ifade eden Destici, "Karacaoglan sadece ask siirleri, sevgi siirleri söylememis. O dönemde zulüm edenleri de hiciv etmis. Dolayisiyla her dönemde haksizliklar yapilmis. Her dönemde adaletsizlikler yapilmis. Ozanlarimiz da bu haksizliklara karsi çikmis" seklinde konustu.
BBP olarak hayallerinin Kürdü, Türkmeniyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, basi açigi, basi kapalisiyla bu memleketin 75 milyonunun dogdugu yerde doymasini, basinin dik ve alninin ak olmasini saglamak oldugunu dile getiren Destici, "Bizim arzumuz budur. Birligimizi ve beraberligimizi bozma gayreti içinde olanlar vardir. Ben hep sunu söylüyorum, kim suni gündem yaratmak isterse istesin bu ülkenin birinci gündem maddesi terördür. Biz bu terör belasindan kurtulmadigimiz müddetçe hiçbir problemimizi halledemeyiz. Türkiye terörü yok edemezse dis borcunu yok edemez, yolsuzluklarla mücadele edemez. Egitim politikasini düzeltemez. Tarim politikalarini gelistiremez. Bunun için de iktidari ve muhalefetiyle hep beraber bir politika üretmek zorundayiz" dedi.
 Karaman Vali Vekili Ferhat Burakgazi de, "Cografyamizin nadide yörelerinden birisi olan Sariveliler ilçemizde yigit insanlarin arasinda olmak sahsim için büyük bir sevinçtir" diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Belediye Baskani Hayri Samur, BBP Genel Baskani Mustafa Destici'ye günün anisina bir tesekkür plaketi verdi. Senlik, havai fisek gösterisi ve düzenlenen halk konseriyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284