Sariveliler’e Konferans Ve Cep Sinemasi

Ilimize bagli Sariveliler ilçesine MEVKA destegiyle yürütülen “Beyaz Perdeli Günler Basliyor” projesi kapsaminda hayata geçirilen Sehit Ibrahim Duran Konferans ve Cep Sinema Salonu düzenlenen törenle hizmete açildi.

Sariveliler’e Konferans Ve Cep Sinemasi
Açilisa Vali Süleyman Kahraman, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur ile daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Açilista konusan Sariveliler Ilçe Kaymakami Eyyüp Özdemir, açilan bu salonun ilçeye kültürel ve sosyal açidan büyük katki saglayacagini söyledi.
Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman’da Sariveliler ilçesine kazandirilan bu projenin hayata geçmesinde Vali Süleyman Kahraman büyük katkisi oldugunu söyleyerek ilçeye bu salon ve sinemanin hayirli olmasini diledi.
Son olarak konusan Vali Süleyman Kahraman ise yaptigi konusmada, Sariveliler’e Vali olarak besinci kez geldigini belirterek, “Yaklasik olarak her üç ayda bir, birbirinden güzel hizmetlerin açilisi için Sariveliler’e geliyoruz. En son Sariveliler Kütüphanesi ve Helikopter pistinin açilisini yapmistik. Bugün yine güzel bir hizmetin, Sariveliler Sehit Ibrahim Duran Konferans Salonu ve Cep Sinemasinin açilisi için buradayiz. Eger gönüller bir olursa mesafelerin bir önemi ve anlami kalmiyor. Sariveliler, mesafe olarak Karaman’a uzak ama biz Karaman’in hiçbir beldesini bir digerinden ayri ya da üstün tutmadigimiz için bunun bir önemi yok. Biz bu sehrin her köyünü, her kasabasini, her ilçesini yurdumuz, yuvamiz bilerek çalisiyoruz. Devletimizin yaptigi devasa yatirimlar da bunun bir ifadesidir” dedi.
Konusmasinda MEVKA projelerinin yatirim noktasinda, hizmet noktasinda ciddi avantajlari oldugunu vurgulayan Kahraman, “Bir projeyi kazanmanin ve uygulamanin da belli bir zorlugu var. Her seyden önce projenin ciddi, inandirici, sürdürülebilir bir kimlik tasimasi gerekiyor. Ciddiyetiyle, sürdürülebilirligi ile kültürel farkindalik yaratmasiyla bu projemiz MEVKA’dan finansal destek almayi basarmis, basarili bir projemizdir. Insallah daha güzel projelerde de birlikte oluruz.             Karamanimizda ve diger ilçelerimizde güzel seyler oluyor” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Sehit Ibrahim Duran Konferans Salonu ve Cep Sinemasi protokol üyeleri tarafindan hizmete açildi.
Açilisin ardindan Vali Süleyman Kahraman ve beraberindeki heyet ilçeye yapilan Ana okulunun insaatinda incelemelerde bulunduktan sonra Sariveliler Belediye Hayri Samur’u ziyaret etti.
Ziyarette Belediye Baskani Samur, Vali Kahraman’a ilçenin sorunlari ve yapilan çalismalar konusunda bilgiler verdi. Vali Kahraman’da Belediye Baskani Hayri Samur’a yürüttügü çalismalardan dolayi tesekkür ederek “Ilçemiz insallah gelecekte çok daha güzel bir noktada olur. Her hizmetiniz öncelikle halkimizin gönlünde yer bulacaktir”dedi.
Belediye ziyaretinin ardindan Vali Süleyman Kahraman, ilçe merkezinde ve köylerde ziyaretlerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284