Sasma’ya Iki Ödül

Tuzla Sosyal Dayanisma ve Yardim Dernegi tarafindan düzenlenen ve `Tuzla` ve `TürkYunan Nüfus Mübadelesi` konulu hikaye yarismasinin sonuçlari belli oldu.

 Sasma’ya Iki Ödül

Yarismada birinciligi 'Emigrants' isimli öyküsü  ile Hande Ikbal elde ederken, ikinciligi 'Tuzla Grenene Hatti' adli hikayesi ile Karaman'dan Ibrahim Sasma, üçüncülügü ise 'Trampa' adli hikaye ile Sümeyra Ilkaz kazandi. Yarismada dereceye girenlerin ödülleri 28 Ekim Pazartesi günü 19.30'da, Tuzla Adli Restoran'ta verilecek. Yarismada birinci olan hikayenin yazarina bin 500, ikinci olan hikayenin yazarina bin, üçüncü olan hikayenin yazarina ise 750 lira ödül verilecek. Yarisma sonucunu degerlendiren Tuzla Sosyal Dayanisma ve Yardim Dernegi Baskani Nursen Temizel, yarismaya katilan herkese tesekkür ederek, ''Ödül kazanan arkadaslarimizi tebrik ediyorum. Degerlendirmeye giren tüm hikâyelere, dernek olarak çikaracagimiz kitapta yer verecegiz.'' açiklamasini yapti.

Karamanli Sair Ibrahim Sasma ayni zamanda Ceyhan Sairler Ozanlar ve Yazarlar Dernegi (SOYDER) tarafindan düzenlenen Dadaloglu konulu siir yarismasinda da ödüle layik görüldü.
Ceyhan Soyder Baskani Ali Atar,   bu yil dördüncüsünü düzenledikleri siir yarismasinda amaçlarinin Türk kültürünü ve halk edebiyatini yasatmak oldugunu söyledi.
Yarismada Dadaloglu’na yazilan en güzel alti saire ve siirine ödül verildi.  Ödül alanlar ve isimleri Söyle:  Dadaloglu siirleriyle,  Ibrahim Özcanli  (Asik Postaci)- Adana,   Ibrahim Sasma- Karaman,  Kadir Kaya – Eskisehir, Mustafa Findikli ( Asik Findikli)- Adana, Oruç Çakmak –Adana ve Mersin’den Süleyman Kaptan layik görüldüler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284