Şehirden Zirveye; Kardof Heryerde

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KARDOF) 23-24 Aralık'ta tadına doyulmaz bir kültür etkinliğine imza atarken zirvelerden de selam yolladı.

Şehirden Zirveye; Kardof Heryerde

Kardof 2017 yılı içinde 50 ve genel toplamda 325 faaliyet yaparak Karaman'ın doğa sporları konusunda tanıtımına katma değer sağlamaya devam ediyor.

Yılın son etkinlikleri çerçevesinde kulüp sporcularının katılım sağladığı Aksaray'da Hasan Dağı zirve tırmanışı, Yalova'da Yalova doğa sporları ile Gökçebel parkuru ve yoğun bir katılım ile Antakya Samandağ tarih kültür doğa etkinlikleri gerçekleştirildi. 2018 yılında da ülkemizin ve Karaman’ın yükselen değerlerine ışık tutmaya devam edecek.

Doğa sporları ve doğa yürüyüşlerinin yanı sıra kültür etkinliklerine de imza atan KARDOF farklı renklere ve tatlara ev sahipliği yapan Hatay ilimizi ziyaret etti. Etkinliğe katılan dernek üyelerinden Yasemin Akkuş yaptığı açıklamada, “Sekiz bin yıllık geçmişi ile on üç ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’ı arşınladık, KARDOF ile. 22 Aralık Cuma akşamı başlayan yolculuğumuz 24 Aralık Pazar akşamı son buldu. Neler mi yaptık, nerelere mi gittik, ne mi yedik? Anlatarak ne kadar cevaplanabilir bu soruların cevabı bilemiyorum, yaşamak lazım diyorum. Etnik kökeni ve inancı farklı pek çok insanın bir arada barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir şehir Hatay… Biz olmanın bilincine varmış insanların diyarı… Cami’i, havrası, kilisesi ve rengârenk sokakları ile farkını ortaya koyuyor, şüphesiz. Mandalina, portakal, defne ve zeytin ağaçları şehre ayrı bir güzellik katmakla kalmayıp görenleri büyülüyor. Gülen gözler ve sıcacık dostluklar eşliğinde, KARDOF bayrağı altında başladı, gezimiz. Saint Simon Manastırı’nda binlerce yıllık tarihi kalıntıların arasına karıştık, Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden Saint Pierre Kilisesi’nde hacı olduk, Vakıflı Köyü’nde yedik içtik ve Meryem Ana Kilisesi’nde mum yaktık. Harbiye Şelalesi’nde Zeus’un oğlu ışık tanrısı Apollon ile Defne’nin hüzünlü aşk hikâyesine şahit olduk. Apollon Defneyapraklarını başına taç etmiş… Şelaleden akan ve her yerden fışkıran sular meğer Defne’nin gözyaşları imiş ve bu yörede Defne ağacının çok oluşunun sebebi de… Tabii doğal olarak bu bölgede defne sabunu ve defne yağı pek meşhur… Musa ile Hızır’ın buluşma noktasında hazır ve nazır, gönülden süzülen dileklerimizi dileyip üçer beşer tavaf ettik, kem gözlerden sakınma adına tütsülendik, yüreklerimizi ferahlatıp yola koyulduk. Hıristiyanlar ve Müslümanlar için ortak önem arz eden Habib-i Neccar Camii’ne de yolumuz düştü. Anadolu’da kurulan ilk camii olarak bilinmekle birlikte Habib-i Neccar, Yahya, Yunus ve Şemu’n-Sefa’nın kabirleri ve hikâyeleri gönlümüzü ısıtmaya yetti. Antakya Arkeoloji Müzesi’ni gezdikten ve tarihi canlandırdıktan sonra eski Antakya’nın rengârenk ve mistik sokaklarında özgürlüğe kanat açıp göğe bakma durağında göğü izledik. Antakya’nın Samandağ ilçesinde, Musa Dağı’nın güneyinde antik mühendislik harikası Titus Tüneline revan olup Kaya Mezarları ve Beşikli Mağara’ya da bir göz atıp mandalinaya doyamadık. Daha nelere doyamadık, anlatayım: Künefe, humus, muhammara, oruk, biberli ekmek, kâğıt kebabı, ceviz reçeli vb. Velhasıl-ı kelam, KARDOF ile Hatay’ı/Antakya’yı fethedip gönlümüzü şenlendirdik, ruhumuzu doyurduk, fikrimizi tazeledik… Uzaktan değil de yakından gördük…Samimiyet ve hoşgörüyü yoldaş, gülen gözleri kardaş, şehri ve tabiatı sırdaş edindik” dedi.

ERDAK'ın düzenlemiş olduğu "Kadına Şiddete Hayır" temalı Hasan Dağı faaliyetine katılan ve KARDOF’u aynı zamanda Karaman'ı başarıyla temsil eden kulüp üyesi Mustafa Sarılar’da, “23 Aralık 2017 sabahın erken saatlerinde ERDAK’ın düzenlediği "Kadına Şiddete Hayır" temalı Hasan Dağı tırmanış faaliyeti için Ereğli’ye yola çıktım. Ereğli'de ERDAK kulüp üyeleriyle buluşup Aksaray’a doğru harekete geçtik. Aksaray eski valilik önünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen diğer katılımcılarla buluşarak Hasan Dağı’nın eteklerinde bulunan Kar Beyaz Oteli'ne doğru yola çıktık. Saat 15.00 gibi Kar Beyaz Oteli'nin bulunduğu yere kamp kuruldu. Kayıt işlemleri ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Akşam yemeğinden sonra 21.00’e kadar olan serbest zaman süresince katılımcılar aralarında muhabbet edip hasret giderirken, diğer yandan da gece başlayacak olan zorlu tırmanışın hazırlıklarını yaptılar. Gece saat 03.30’da 154 katılımcıyla beraber tırmanış başladı. Günün aydınlamasıyla farkına vardığımız harika manzaraya karşı, 6 saatlik yorucu bir o kadar da zevkli bir yürüyüş sonrasında 3268 m yüksekliğindeki Hasan Dağı zirvesine ulaştık. Gördükleri şiddet karşısında yaşamını yitiren kadınlarımızın anısına saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okunduktan sonra inişe başlandı. Saat 14.00 gibi kamp alanına ulaşılarak dönüş hazırlıkları başladı ve faaliyet son buldu” dedi.

Hatay ve Hasan Dağı etkinleri yanı sıra Yalova Termal Gökçeköy Barajı ve Kırcalı Vadisi doğa yürüyüşü Yalova doğa dostları ile gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284