Tartan Evi-2 Projesinde Çalışmalar Başladı

Karaman Belediyesi'nin son yıllardaki restorasyon çalışmaları ile kent tarih ve kültürü yeniden hayat buluyor. Tartan Konağının yanında yer alan ve Tartanzade ailesinin fertleri tarafından kullanılmış olan tarihi evde restorasyon çalışmaları başladı.

Tartan Evi-2 Projesinde Çalışmalar Başladı
Bir yandan şehrin fiziki anlamda büyümesi ve gelişmesi adına önemli projeleri hayata geçiren Karaman Belediyesi, diğer yandan ise tarihi ve kültürel zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Tartan Evi, Hürrem Dayı Evi, Tarihi Karaman Evi ve Hürrem Dayı- 2 Evi'nden sonra şimdi de Tartan Evinin ikincisini Karaman'ın hizmetine sunmak için kolları sıvadı. Aslına uygun bir şekilde restorasyon çalışmalarına başlanan evde şu ana kadar; sağlamlaştırma çalışmaları ile birlikte çatı onarımı ve evin sofa kısmındaki ahşap bağdadi kısım yapılarak, membran ve zemin döşemeleri ile kiremitleri ve kerpiç duvarlar yenilendi. Ayrıca yapıda bulunan yüklük, dolap, çiçeklik ve ağzı açık gibi ahşap bölümler yenilenerek tekrar kullanımı sağlanacak.
Restorasyon çalışmaları doğrultusunda mümkün olduğu kadar yapının orijinal dokusunun korunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Kent kültürümüzü ve tarihi zenginliklerimizi yeniden canlandırmak için tarihi evlerimizi birer birer ayağa kaldırıyoruz. Tapucak Mahallesi’nde bulunan bu evler, belediye ekiplerimiz tarafından aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. Şimdiye kadar Tartan Evi, Tarihi Karaman Evi, Hürrem Dayı Evi ve Hürrem Dayı-2’de tarihi evlerimizin doğallığını ve mimarisini bozmadan şehrimize kazandırdık. Şu anda Tartan Konağının hemen yanında yer alan ve Tartanzade ailesinin fertleri tarafından kullanılan tarihi evde restorasyon çalışmaları başladı. Ekim-Kasım ayı gibi ziyarete açılacağını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte, bu bölgedeki tarihi binalarda restorasyon çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284