Taskale Bulusmasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Ilimize bagli Taskale beldesinde bu yil üçüncüsü gerçeklestirilen Taskale bulusmasi renkli görüntülere sahne oldu.

Taskale Bulusmasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Pazar günü yapilan programa Vali Vekili Ferhat Burakgazi'nin yani sira Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Genel Baskani Mustafa Bayir, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, basin mensuplari ve kalabalik bir vatandas toplulugu katildi.
Taskale Belediyesi ve Taskaleliler Dernekleri tarafindan organize edilen 3. Taskale Bulusmasi programi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile basladi.
Programda konusan Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu, “ Festivalimizin bu yil üçüncüsünü yapiyoruz. Ilk Taskaleliler bulusmasini Istanbul Pendik'te yapmistik. Iki yildir da bu bulusmalari kasabamizda yapmaya çalisiyoruz. Kasabamiz daha önceki yillarda çok fazla göç verdigi için nüfusumuz giderek azalmaktadir. Gerek Karaman'da gerekse baska illerde olup emekli olan kasabamiz halkinin kasabamiza gelerek burada yasamalarini, hayatlarina kasabamizda devam etmelerini istiyorum. Kasabamiz her ne kadar cografi konumu itibariyle sulu tarima elverisli olmasa da, ilerleyen zamanlarda bacasiz fabrika diye tabir edilen turizm faaliyetleri kasabamiza oldukça büyük katkilar saglayacaktir. Turizme önem veriyoruz ve kasabamiza turizm konusunda yatirim yapmak isteyen yatirimcilari kasabamiza bekliyoruz” dedi.
Milletvekili Mevlüt Akgün ise "Bu tür festivaller birlik ve beraberligin devam etmesi için önemlidir. Festival organize etmekse basli basina emek isteyen bir istir. Ben bu festivalin organize edilmesinde emegi geçen herkesi kutluyorum. Baskanimizin da ifade ettigi gibi beldenin nüfusundaki azalmayi bizlerde yakinen takip etmekteyiz. Nüfusun artmasi için bu beldemizi turizm beldesi olarak ilan etme çalismalarimiz hizla devam ediyor. Eger sizlerden yeterli talep gelirse Yesildere beldemizde oldugu gibi buraya da TOKI konutlari insaa etme düsüncesindeyiz. Ilimiz günesten yararlanma konusunda zenginlik gösteren bir ildir. Ilerleyen zamanlarda günes enerjisi konusunda ilimize ve bu bölgeye çesitli yatirimlarimiz olacak. Yapilacak yatirimlar ve turizm bölgesi ilan edilmesi ile Taskale'nin eski günlerdeki nüfusuna kavusacagini ümit ediyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum” dedi.
Vali Vekili Ferhat Burakgazi ise gerçeklestirilen bu bulusma gününün sadece bir eglence olmadigini birlikte ve bir olmanin önemli oldugunu vurguladigi konusmasinda, “Bir olan diri olur. Bu senlik birligimizin ve dirligimizin ifadesi. Bir atasözümüz vardir; yalniz olan rahat görmez, yardimlasan yorulma bilmez. Biz birlikte olmayi, dostunun ve kardesinin derdiyle dertlenmeyi her seyin üstünde tutan bir milletiz. Bizim için rahatlik kardeslerimizin yüzündeki tebessüm, gönlündeki huzurdur. Bu senlikler bu anlamda sadece bir eglence degil, ayni zamanda birbirimizden haberdar olmamiz için bir vesiledir. Ve küresellesen, modernlesen dünyada yerel degerlerimizi yasatmamiz gelecegimiz açisindan büyük önem tasiyor. Çünkü bizim degerlerimizin temelinde kardeslik vardir, yardimlasma vardir. Ve böylesi bir birligi ortadan kaldiracak hiçbir beserî güç yoktur. Taskale’nin dostlugu ve kardesligi tas gibi saglam oldugu müddetçe, çözülmeyecek bir sorun yoktur. Ayrica bu senlik, binlerce yillik bir tarihi birikime sahip olan Taskale’nin daha genis kitlelere tanitilmasi açisindan da büyük önem tasiyor. Bütün insanlari bu tarihî mirastan ve bu dogal güzellikten haberdar etmeye çalismak, bu ülkeyi seven herkesin boynunun borcudur. Taskale’yi yurdumuz-yuvamiz gibi, sizleri de kardesimiz-atamiz gibi gördügümüzü özellikle belirtmek istiyorum. Sözlerime son verirken aranizda olmaktan, sevincinize sahit olmaktan duydugum mutlulugu bir kez daha dile getiriyor, basta belediye baskanimiz ve dernek yöneticilerimiz olmak üzere emegi geçen herkese Valimiz Sayin Süleyman Kahraman ve kadirsinas Karaman halki adina tesekkür ediyorum” dedi.
Protokol konusmalarinin ardindan gerçeklestirilen plaket töreninde Vali Süleyman Kahraman'in plaketini Vali Vekili Ferhat Burakgazi Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu'nun elinden aldi. Törende Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz, Taskale’de yillar önce ögretmen olarak görev yapan ögretmenlere ve diger protokol üyelerine plaket verildi.
Istanbul Taskaleliler Dernegi Baskani Hüseyin Eroglu, Taskaleliler Dernek Baskani Hüseyin Soyyigitoglu ve Taskaleliler Dernek Baskan Yardimcisi Erkan Yavuzaslanoglu'na plaketleri Vali Vekili Ferhat Burakgazi tarafindan verildi.
Festival seyirlik oyunlar, yerel sanatçilarin müzik ziyafetiyle devam etti.
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284