Taskale Bulusmasi Yarin

Taskale Belediyesi ve Taskaleliler Dernekleri tarafindan düzenlenen Taskale bulusmasi etkinlikleri 8 Haziran Pazar günü Taskale Kasabasinda yapilacak.

Taskale Bulusmasi Yarin
Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu konuyla ilgili olarak KGRT’yi ziyaret ederek etkinlik hakkinda bilgi verdi.
Sunaoglu, “Taskale Karaman’in 45 kilometre dogusunda tarihi ve cografyasiyla Karaman turizmini gögüsleyen bir kasaba. Bundan dolayi da artik buranin taninmasinda, turizm etkinligi açisindan önem kazandigindan biz göreve geldigimiz günden bugüne ilkini Istanbul’da, ikincisi Taskale’de, üçüncüsünü de bu yil gerçeklestiriyoruz. Her yil yaptigimiz etkinlikler, daha sonraki yillarda yapacagimiz etkinliklere örnek teskil etmis ve kat kat büyüyerek devam ediyoruz. Bu yil biraz festival havasina dönüstürdük. Turizm beldesi olma yolunda da ciddi adimlarimiz var. Kültür ve Turizm Bakanligi Yatirim Daire Baskanligi’nda dosyamiz tamamlanmis, Bakanlar Kurulu’na turizm merkezi olarak ilan edilmesi için sevk edilmeye hazir halde beklemektedir. Incesu magarasinin da aydinlatilmasinin ardindan Karaman magara turizmi açisindan önemli bir merkez haline gelecektir. Pazar günü yapacagimiz festivalimizi her yil Temmuz ayinin ilk haftasinda yapmaya devam edecegiz” dedi.
Taskale Kayadibi mevkiinde yapilacak olan etkinlik bugün Taskale ve çevresini tanitan gezilerle baslayacak. 8 Temmuz Pazar günüyse ögle yemegi, protokol konusmalari, plaket töreni, yerel sanatçilar, sülale ve lakap okuma, çesitli yarismalar, seyirlik oyunlari, folklor oyunlari ve eglence seklinde olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284