Türk Dili Kurultayı 84. Yıl Etkinliği Karaman’da Yapılacak

26 Eylül 1932 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında ilk kez toplanan Türk Dili Kurultayı o tarihten itibaren günümüze kadar her yıl Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

Türk Dili Kurultayı 84. Yıl Etkinliği Karaman’da Yapılacak
Dil Bayramı etkinliklerinin 84.’sü bu yıl Türkçeyi resmi devlet dili ilan eden Karamanoğlu Mehmet bey’in toprakları Karaman’da düzenlenecek etkinlikle kutlanacak.
Türk Dil Kurumu, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek program 26 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa S. Kaçalin ve Vali Süleyman Tapsız’ın açış konuşmasıyla başlayacak kutlama programı Selçuk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Yavuz, Erciyes Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Galip Güner, Ege Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Yasin Kaya ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Özşahin’ın konuşmacı olarak katılacağı panelle devam edecek.
Saat 15.00’de ise yine Üniversitede Piri Reis Salonunda “Türkçe Aşkı, Vatan Aşkı” konulu gösterim yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284