Türk Isi Kurdela Nakisi Sergisi Açildi

Karaman Halk Egitim Merkezi tarafindan Demiryurt Köyünde “Türk Isi Kurdela Nakisi” sergisi açildi.

Türk Isi Kurdela Nakisi Sergisi Açildi

 

Demiryurt Köyünde Halk Egitim Merkezi tarafindan gerçeklestirilen serginin açilisina Il Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Trafik Tescil Sube Müdürü Asilkan Öztürk,Il Müftü Vekili Ali Abay, Il Milli Egitim müdür yardimcilari, sube müdürleri, Halk Egitim Merkezi yöneticileri, kursiyerler ve vatandaslar katildi. Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasinda; “Biz örgün egitim ile ulasamadigimiz vatandaslarimiza Halk Egitim Merkezimiz araciligiyla ulasarak; yasli demeden, genç demeden onlarin el becerilerini gelistirip, hayata daha mutlu, daha güvenle bakmasini hedefledik.
Halk Egitim Müdürlügünde bugüne kadar 348 kurs açilmistir. Bu kurslarda 3012 erkek 4632 bayan olmak üzere toplam 7644 vatandasimiza egitim verilmistir. Devletimizin 2023 yilinda hedefledigi 500 milyar dolarlik ihracat hedefine ulasabilmesi için atil durumda ev hanimlarimiza mütevellit is gücünü ekonomiye kazandirmamiz gerekmektedir. Bu kapsamda ilimizde bulunan bütün ev hanimlarina meslek edindirme çalismalari baslattik. Bugün burada Demiryurt Köyü’nde bu kurslardan biri olan nakis kursunun açilisini gerçeklestirmek için toplanmis bulunmaktayiz. Kursiyerlerimizin yapmis olduklari çalismalarda bizim insanimizin hikâyesi ve hayata bakis açisi saklidir. Bir mendilin nakisinda bir genç kizimizin hayalleri vardir. Bir kilimin desenlerinde ninelerimizin umutlari ve sabirlari saklidir… Bu çizgilerin, bu renklerin, bu desenlerin her biri bizi anlatir, bize dair bir seyler dile getirir… Iste bunun içindir ki biz bu ürünlerin her birine “el emegi - göz nuru” deriz… Gerçekten de öyledir… Çünkü bugün açtigimiz sergideki her eser elin emegini, gözün nurunu barindiriyor. Bu degerleri bir emanet kabul etmemiz gerekiyor. Bugün fabrikalara, yatirimlara önem verdigimiz gibi kültürel degerlerimize, sanat ürünlerimize de deger vermemiz gerekiyor. Aksi halde çocuklarimizin, torunlarimizin gönül dünyasinda eksikler olacaktir. Bu ürünler öyle çok büyük maddî getiriler ifade etmiyor… Unutmayalim ki bu ürünler öncelikle bir samimiyet ve fedakârlik gerektiriyor. Annelerimizi bir düsünelim. Bir yandan evinin isini yapiyor, bir yandan çocugunu büyütüyor; ama onca isin arasinda bu sanat ürünlerine de yer veriyor… Günlerce belki aylarca bir nakisi isliyor… Eger bu samimiyeti ve fedakârligi gelecek nesillere de aktarabilirsek, geçmiste oldugu gibi gelecekte de biz olarak var olabiliriz.” dedi.
El Sanatlari sergisinin açilmasinda ve bu ürünlerin sergilenmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Sultanoglu; “Eserleri sergilenen kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu serginin gönül dünyamizda yeni kapilar aralamasini temenni ediyor, hepinizi saygi ve sevgi ile selamlarken, sergimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum ” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284