“Türkmenlerin Eskimeyen Kültürü” Konulu Belgesel Tanitilacak

Karaman Türkmenler Kültür, Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan hazirlanan ve Mevlana Kalkinma ajansi tarafindan desteklenen Karaman Türkmen Kültürünün Tanitimi projesi kapsaminda yapilan “Türkmenlerin Eskimeyen Kültürü” adli belgesel tamamlandi.

“Türkmenlerin Eskimeyen Kültürü” Konulu Belgesel Tanitilacak
Belgesel film için 20 farkli köy ve kasabada yüzü askin kisi ile 15 gün süren çekimleri yapildi. Osmanli Arsivleri de dâhil olmak üzere uzun bir arastirma sürecinden sonra Osman Ülkümen tarafindan belgeselin metni yazildi.
Proje Koordinatörü Osman Ülkümen konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Karaduman Interaktif’in olaganüstü gayret ve özverisi üç ay süren bir çalisma neticesinde güzel bir film olustu. Belgeselimizde Karamanli Türkmenlerin Orta Asya’dan baslayan tarih yolculuklarinin Karamanla sonlanmasi, Karaman’in eski tarihi, bu günkü potansiyeli kisa basliklarla tanitilmaya çalisildi. Karamanla ilgili ne varsa film tadinda verilmeye çalisildi. Ayni zamanda Türkmenlerin adet ve gelenekleri ile tüm yasamindan kesitler sunulmaya çalisildi. Yemeklerinden bastirigina, dügününden oyunlarina, misafirperverliginden tarimina yasantisinda ne varsa verilmeye çalisildi. Heyecan ve zevkle izleyeceginizi umdugumuz, izleyince kendinizden ve yasantinizdan bir seyler bulacaginiz belgeselimizin 22 Kasim Sali aksami saat 21.20’de KON TV’de Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Dernek Baskani Olcay Ülkümen ve Proje Koordinatörü olarak benim katilimim ile ilk gösterimi yapilacak. Program canli olarak yayinlanacaktir. Ayrica 23 Kasim Çarsamba günü aksami da saat 20.00’de KGRT televizyonunda yine canli olarak yapilacak programa dernek yöneticileri de katilacaktir” dedi.
Ülkümen, belgeselin bin 500 adet DVD olarak hazirlandigini ve televizyon yayinlarindan sonra dagitiminin yapilacagini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284