Ünye’li Yunus Emre Sevdalıları, Yunus’un İzinin Olduğu İlleri Gezdiler

Ordu’nun Ünye ilçesinde kurulan Yunus Emre Eğitim Kültür Derneği tarafından başlatılan “Biz ve Yaban Yunus’ta Tamam” projesi kapsamında Dernek üyelerinin Ankara, Eskişehir ve Bursa’dan sonraki durakları Karaman oldu.

Ünye’li Yunus Emre Sevdalıları, Yunus’un İzinin Olduğu İlleri Gezdiler

Ünye Yunus Emre Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Dernek Başkan Yardımcısı Musa Özgür Aydın Kıroğlu Muhasip üye Kerim Olgun, Dernek üyeleri Ercan Yıldırım, Osman Sarıkahraman, Adem Olgun, Zeki Ordu, gazeteci Turgut Dağdeviren, Mehmet Kırca, Harun Karagöz, Abdülkadir Demirel ve Sabri Akbaş’dan oluşan 13 kişilik heyet KGRT’yi de ziyaret ederek projenin amacını anlattılar.
Ünye Yunus Emre Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, “Biz Ünye Yunus Emre Derneği olarak bir proje yaptık. Biz ve Yaban Yunus’ta Tamam. Bundan kastımız ne. Bildiğiniz gibi Yunus Emre ne diyor. Hiç kimseye kin tutmayız. Ağyar bile dosttur bize diyor. Yani bizim dışımızdaki insanların dinleri, mezhepleri ayrı olsa da onları Allah yaratmıştır. Yaradan’dan ötürü yaratılmışı hoş görürüz diyor. Bizde bunu günümüzün bir ihtiyacı olarak gördük. Kardeşlik projesini geliştirelim dedik. Böyle bir proje yaptık. Projemiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından kabul gördü ve onaylandı. Bizde bu proje çerçevesinde Ordu bölgesinde Fen Liselerinde öğrencilerimize Yunus Emre’yi tanıtmak suretiyle onlar üzerinden dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Niye Fen Liseleri artık bizim öğrencilerimizde dünyada söz sahibi olmalı. Marka mallar ve teknolojik ürünler üretebilmeli. Yunus’ta bundan 700 yıl önce insanlığa insanlığı, medeniyeti, sevgiyi, hoşgörüyü öğretmiş. Onun üzerine bizde dünyaya teknolojik olarak yeni markalar koymalıyız aynı inançla ve azimle diye yollara düştük. Eskişehir, Bursa, Manisa, Isparta, Kütahya, Konya, Afyon ve Karaman’a geldik. Bu gezi esnasında Yunus Emre’ye değer veren, Yunus Emre’nin manevi şahsiyetini anlayan iller olduğu gibi Yunus’un mezarlarının garip olarak kaldığı yerleri de gördük. Bilhassa Bursa’daki mezarının durumu bizi hasleten üzdü. Birazdan burada da Yunus Emre’nin mezarını ve Camisi’ni ziyaret edeceğiz. Ama öyle görüyorum ki Karaman’da hayal kırıklığı yaşamayacağız. Çünkü Karaman Yunus Emre’ye, Yunus Emre’de Karaman’a çok yakışmış. Karaman’da birçok Yunus Emre’yi anlatan tabelalar gördüm, buda bana büyük bir sevinç verdi. Karaman’dan sonraki durağımız Kırşehir olacak ve buradan da Ünye’ye geri döneceğiz” diye konuştu.
Ünye Yunus Emre Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, günün anısına KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan’a bir plaket takdim etti.
Heyet daha sonra Yunus Emre Camii ve Türbesini, Hatuniye Medresesi’ni, Karaman Müzesini ve Karamanlı tarihçi Talat Duru’yu ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284