Vali KAHRAMAN: “Türkçe Olimpiyatlari Medeniyetlerin Kaynasmasidir”

Türkçe Olimpiyatlarina ikinci kez ev sahipligi yapacak olan ilimiz yapilacak olan çalismalara aylar öncesinden basladi. 05 Nisan 2012 Persembe günü saat 11.00’de Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu, Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi Tertip Komitesi Baskani Cafer Çevik ile basin mensuplari katildi.

Vali KAHRAMAN: “Türkçe Olimpiyatlari Medeniyetlerin Kaynasmasidir”
Ilimizin Türkçe Olimpiyatlarina ikinci kez ev sahipligi yapacagini hatirlatan Vali Kahraman, 5 Haziran 2012 tarihinde gerçeklestirilecek olan programin önceki yila göre daha zengin oldugunu belirtti. 25 ülkeden yaklasik 100 ögrencinin katilacagini belirten Vali Kahraman, Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi konusundaki desteklerinden dolayi TBMM Baskan Vekili Prof.Dr. Mehmet Saglam'a ve Mustafa Kavurmaci'ya özellikle tesekkür ederek, organizasyonun ilimiz, ülkemiz ve insanlik için önemine dikkat çekti.
Vali Kahraman açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Bugün Türkçe adina, ilimiz adina bir sevinci sizlerle paylasmak ve bu sevinci halkimiza ilan etmek için toplandik. Geçen yil oldugu gibi bu yilda ilimiz, Türkçe Olimpiyatlarina ev sahipligi yapacak iller arasinda yer aliyor. Hz. Yunus Emre’nin, Karamanoglu Mehmet Bey’in sehri olan Karaman, Türkçenin Baskenti olma unvanini, Türkçe Olimpiyatlariyla taçlandiracak. 9–13 Mayis tarihleri arasinda kutlayacagimiz Türk Dil Bayrami’ndan sonra 5 Haziranda dünyanin dört bir yanindan Türkçe konusan misafirlerimizi agirlayacagiz. Bu ilimiz için, Türkçe için büyük bir olay, büyük bir sevinç. Türkçe Olimpiyatlari hem ilimiz, hem ülkemiz hem de dilimiz açisindan önemli oldugu gibi insanlik açisindan da önemli ve anlamli bir adim. Çünkü Türkçe Olimpiyatlari aziz milletimizin hem hakikatlerini hem de hayallerini ortaya koyan bir organizasyon. Ilimiz Hz.Yunus Emre’nin sehri. Ve Hz.Yunus deyince aklimiza ilk olarak sevgi ve hosgörü geliyor. Iste bu organizasyon ecdadimizin sevgiyle, samimiyetle insa ettigi medeniyetin yasamasi açisindan çok çok önemli. Bu yil Türkçe Olimpiyatlari “insanlik için el ele” diyerek yola çikiyor. Dünyanin dört bir yaninda samimiyetle hizmet eden ögretmenlerimizin, oralarda ektigi sevgi tohumlarinin insanlarda nasil karsilik buldugunun en güzel örnegi… Bugün dünyanin birçok noktasinda savaslar yasaniyor, katliamlar yasaniyor… Hemen yani basimizda Suriye örnegi var.”
Türkçe Olimpiyatlarindaki sevgi, samimiyet ve hosgörü ruhunun dünyanin dertlerine deva olacagini belirten Vali Kahraman konuyla ilgili su hususlara dikkat çekti: “Nerede olursa olsun insanligin dertlerine deva olacak olan tek deger hosgörü ve sevgidir. Uzak demeden, esini dostunu, memleketini birakip gurbete giden ögretmenlerimizin gayreti, dünyanin dertlerine nasil deva bulacagini da gösteriyor. Onlar Karamanoglu Mehmet Bey’in Türkçe çagrisini, Hz.Yunus’un sevgiye davetini bugün dünyanin dört bir yanina tasidilar ve bu davet dünyanin dört bir yaninda karsilik buldu… Biz de “kapimiz açiktir girene, lokmamiz helâldir yiyene” felsefesiyle yola çikan bir sehir olarak, Türkçenin baskenti olarak, bu davete karsilik veren ögrencileri 5 Haziran 2012 tarihinde ilimizde agirlamaktan büyük bahtiyarlik duyuyoruz. Bugün Türkçenin umudun dili olduguna, sevginin dili olduguna, dahasi bir medeniyetin dili olduguna sahit olmaktan da ayrica mutluyuz. Türkçenin baskentine ve aziz milletimize bu sevinci yasatan herkese bir kez daha tesekkür ediyor, bu sevinç, bu umut daim olsun diyorum”
Karaman Belediye Baskani Dr.Kâmil Ugurlu ise basin açiklamasinda Türk Dil Bayrami'nin her geçen yil daha nitelikli bir etkinlik haline geldigini belirterek, Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi'nin Türk Dil Bayrami etkinliklerini tamamlayici bir organizasyon oldugunu ifade etti. Ilimizin Türk Dünyasi Daimi Kültür Baskenti unvanini tasiyan bir sehir oldugunu hatirlatan Baskan Ugurlu, amaçlarinin Türkçeyi ve Karaman'i daha yüce ve yüksek noktalara tasimak oldugunu belirtti.
Türkçe Olimpiyatlari tertip komitesinde yer alan TÜM-ÇEK Baskani Cafer Çevik ise 17 ülkeden 62 ögrenciyle baslayan etkinligin bugün çok daha büyük bir organizasyona dönüstügünü belirtti. 130 ülkeden 1500 civarinda katilimcinin oldugunu hatirlatan Çevik, dünyanin farkli yerlerinde 145.000 ögrencinin Türkçe ögrendigini belirterek, bunun hem ülkemiz hem de insanlik için büyük önem tasidigini ifade etti.
Toplanti basin mensuplarinin sorularinin cevaplanmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284