Yarenler Antalya’da Karaman Rüzgâri Estirdi

Antalya Karamanlilar Derneginin daveti üzerine Antalya 2. Anadolu Kültür Festivaline katilan Karamanli Yarenler, Karaman türküleri ve kendi eserlerinden olusan repertuariyla muhtesem bir konser verdi.

Yarenler Antalya’da Karaman Rüzgâri Estirdi

Yaklasik bir saat süren konser, Karamanlilar, 40 ilden katilan dernekler ve Antalyalilarca büyük bir cosku ve ilgiyle izlendi. Konserin basinda Asik Ahmet Tekin Onguni bir güzelleme yaparak Antalyalilari selamladi:
“Karaman’dan Toroslar’dan, selam size selam size.
Mehmet Bey’den Yunuslardan, Selam size selam size
Edirne’den Kars’a Van’a, Ankara’dan Ardahan’a
Ev sahibi Antalya’ya, Selam size selam size
Dost bagina girenlerden, Güllerini derenlerden,
Karamanli Yarenlerden, Selam size selam size
Selam bizden hepinize”
Yarenler( Ahmet Tekin Onguni, Emine Tekin Gülenay, Yaren Ezgi Tekin)’ Karaman’in Al Elmasi’ ‘Atatürk’e Özlem’, ‘El Ele Kardesçe Yasamaliyiz’, ‘Karamanin Bayirina’, ‘Hali Türküsü’, ‘Denizin kenarinda’, ‘Taskale’nin Ortasinda Suyu Var’, ‘Bagrindan Ne Erler Biter Karaman’ türküleriyle adeta Karaman rüzgari estirdi. Bunlarin yani sira Asik Mahsuni ve Kul Hüseyin’den semahlara da yer verdiler. Programin bitiminde Yarenlere çiçek verildi. Izleyenler Yarenler’e tesekkür ve tebriklerini sundular. Karamanli Yarenler de Karaman’in tanitimina katkida bulunduklarindan mutluluk duyduklarini ve Karaman için ellerinden geleni yapacaklarini belirttiler. Antalya Karamanlilar Dernegi baskani ve yöneticilerine ilgilerinden dolayi tesekkür ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284