Yarenler Festivallerde Yogun Ilgi Gördüler

Fransa’nin Lyon, Hollanda’nin Utrecht sehirlerinde yapilan kültür festivalleri 18 Mayis 2015 tarihinde sona erdi. Ilimiz Valiligi Kültür ve Turizm Müdürlügü bünyesinde festivale katilan Yarenler ekibinden Ahmet Tekin Onguni ve Ismail Hakki Keçeci Basta Karaman türküleri ve kendi eserlerinin yani sira diger yörelerin ve ustalarin sevilen eserlerini seslendirdiler. Çogunlukla Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü standinda eserlerini seslendiren Yarenler standimiza ilginin artmasini sagladilar. Yarenlerin seslendirdikleri eserlerin yani sira üçlü ve ikili sazlarina da ayrica bir ilgi vardi. Izleyenler adeta yarenlerle resim çektirme yarisina girdi. Festivalde Karamanli sanatçimiz Ömer Atig’in oynadigi Kinali Hasan adli tiyatroda sahne aldilar Çanakkale Içinde aynali çarsi türküsü basta olmak üzere birkaç eser seslendirdiler. Yine Lyon’dan yayin yapan MIT (Made In Türkey) Radyo televizyonuna davet edilerek Karaman Türkülerinden olusan canli bir konser verdiler.

 Yarenler Festivallerde Yogun Ilgi Gördüler

Fransa’dan Hollanda’ya geçen Yarenler’ orada da yogun ilgi vardi. Basta kültür müdürlügümüz standi olmak üzere sahnelerde yer alan Yarenler Buradaki hemserilerimize türkü ziyafeti sundular, Festivale katilan Ney, ok yapim ustasi Osman Gözel zaman zaman Yarenler’e eslik ederek renk katti. Festival bünyesinde düzenlenen ses yarismasina jüri üyesi olarak davet edilerek yarismaya katilanlarin derecelerini belirlediler. Ayrica dönüs esnasinda istek üzerine Amsterdam hava Limaninda Karaman’in Al Elmasi adli eserlerini seslendirerek yogun ilgi gördüler.

Kisacasi Ilimizi Temsilen Festivallere katilan Karaman Valiligi Il kültür ve Turizm Müdürlügü ekibi festivallerin favorisi olarak ilimize döndüler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284