Yazar Şerafettin Güç’ten Kitap Sergisi

Aslen Karamanlı olan ve Ankara’da yaşayan Şair-Yazar Şerafettin Güç, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri için geldiği Karaman’da kendisine ait kitapları Aktekke Meydanı’nda açtığı stantla sergiledi.

Yazar Şerafettin Güç’ten Kitap Sergisi

Karamanoğulları’nın Kimliği, Karamanoğulları Sürgünleri, Karamanoğulları Tarihi, Nure Sofi gibi kitapların yazarı olan Güç, “Türk dilinin devlet dili ilan edilişinin 740. yılı törenleri için Ankara’dan geldim. Şimdiye kadar Karamanoğulları tarihi üzerine basılan 5 kitabım var. Baskıya hazır hale getirilmiş iki kitabım daha var. Şuan baskıda olan kitabımda Karamanoğulları Karamanikası ve Karamanoğulları’nın Karsları, sarayları ve köprülerini işledik. Bu kitaplarımın basılmasıyla birlikte 10 adet olacak. Karamanoğulları’nın atası Nure Sofi olması kamuoyunda nedense çok az bilinmektedir. Eşi zamanın Selçuklunun Kayseri emirinin halasıdır. Biz Karaman ve bölgesi olarak bu tarihe nedense sahip çıkamıyoruz. Bunu kamuoyuna ve uluslar arası düzeye aktaramıyoruz. Bu üzüntü veren bir durumdur” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerafettin Güç
Şerafettin Güç - 7 yıl Önce

Eski dostlarla kucaklaşmanın ve Karaman Tarihi üzerine söyleşi yapmanın tadı bu meydanda bir başka. Tüm dostları beklerim. Sevgi saygılarımla. Şerafettin GÜÇ

Kemal Arabacı
Kemal Arabacı - 7 yıl Önce

Yapmış olduğunuz takdire şayan çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Sayenizde Karaman'ın tarihinde bilmediklerimizi öğrendik.

SIRADAKİ HABER

banner284