Yazarlar Birligi: Yunus Emre Karamanlidir

Türkiye Yazarlar Birligi (TYB) Konya Subesi üyeleri geçtigimiz hafta sonu ilimize bagli Yesildere beldesinde bulunan Yunus Emre’nin dedesi Ismail Haci Tekkesini ziyaret ettiler.

Yazarlar Birligi: Yunus Emre Karamanlidir

2012 Kültürel Etkinlikleri çerçevesinde TYB Konya Subesi yönetim Kurulu üyesi Zeki Oguz’un, düzenledigi gezide halk ozani, düsünür Yunus Emre’nin dedesi Ismail Haci’nin mezarinin bulundugu Güney Anadolu Toroslarinin eteklerinde yer alan Ismail Haci Yaylasina günü birlik bir ziyaret gerçeklestirildi. Yazar, Akademisyen, Gazeteci ve Ögrencilerden olusan gezi kafilesi yol üzerindeki Yollarbasi ve Karaman’daki tarihi mekânlarda incelemelerde bulundu.

Yesildere Belediyesinin daveti üzerine ziyarete gelen kafile Belediye Baskani Ibrahim Koçak’tan bölge ile ilgili bilgiler aldi. Halk Ozani ve Düsünür Yunus Emre’nin dedesinin bu bölgede yasadigini söyleyen Koçak, Yunus Emre’nin asil yurdunun Yesildere(Ibrala) olduguna yönelik kuvvetli belge ve bilgilerin oldugunu belirterek Eskisehirlilerin Yunus Emre’ye sahip çikmaya çalistiklarini söyledi. Gezi kafilesinde yer alan Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram da; Yunus Emre’nin öz yurdunun bu bölgeler oldugu konusunda tarihi belge ve kayitlarin açik ve net oldugunu, bu nedenle ne Eskisehir’in ne de bir baska yerin Yunus Emre’ye sahip çikamayacagini söyledi. Bayram; Prof.Dr. Abdülbaki Gölpinarli’nin 250 bin lira karsiliginda Yunus Emre’yi Eskisehirli yaptigini, Karamanlilar 300 bin verirse Karamanli yapacagini kendisine söyledigini iddia etti.
TYB Konya Subesi gezi heyeti tarihi dokusuyla ünlü dogal güzelligi ve tarihi eserleriyle adeta bir açik hava müzesi olan Roma ve Bizans döneminde yerlesim yeri olarak kullanilan Manazan Magaralarini ve otantik kent olan Taskale kasabasini da ziyaret etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284