30 Mart’tan Sonra Karaman’da Degisim Baslayacak

AK Parti Karaman Belediye Baskan Adayi Ertugrul Çaliskan, Karaman’i 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için kollari sivadiklarini söyledi.

30 Mart’tan Sonra Karaman’da Degisim Baslayacak

Degisim projeleri ile Karaman’i hak ettigi yere getirmek için çalistiklarini söyleyen Belediye Baskan Adayi Çaliskan, "Yeni Kongre ve Fuar Merkezi ve yeni bir Marangozlar Sanayi Sitesi ile Karaman’in sorunlarini kökten çözecegiz. Ben ve ekip arkadaslarim yasam kalitesi yüksek bir Karaman için durmadan çalisiyoruz. Laf degil proje üretiyoruz. Karaman’i 2023 vizyonuna uygun yasam kalitesi yüksek bir sehir yapmak için bütün sorunlari gözden geçirerek projeler üretiyoruz. Marangozlar sitesi, kongre ve fuar alani Karaman için çok önemli konular. Esnafimizin ve halkin isteklerini daima gözeterek projeler üretiyoruz. Modern bir kongre merkezi insa edecegiz. Bunun yaninda sanayi içerisinde sikisip kalan agaç isleriyle ugrasan esnaf kardeslerimizin önünü açacagiz. Modern yapilar bizim isimiz. Biz her zaman halkimizla iç içe büyüyoruz. Durmak yok yola devam" dedi.
"Proje kapsaminda ilk olarak su anda hizmet veren otogarimizi yikacagiz" diyen Çaliskan, "Modern otogar insasindan sonra orada olusan bosluga modern bir yapi insa edecegiz. Karaman'imizin önemli eksiklerinden olan kongre ve fuar alani için böylece sehrin en önemli noktalarindan bir yer tahsis etmis olacagiz. Proje kapsaminda 3 bin kisilik dev bir kongre merkezi insa edecegiz. Daha sonra kongre merkezimizin yanina üretici kardeslerimizin ürettikleri ürünleri de rahatça sergileyebilecekleri bir fuar alani insa edecegiz. Tesis yapim olarak ve içerik olarak en modern sekilde dizayn edilecek. Lokantasindan dügün salonuna kadar her bir hizmet düsünülerek insa edilecek. Modernliginin yaninda Karaman evlerinden olusturulan nostaljik bir sokak da insa edilecek. Böylece turizm ve tanitim açisindan Karaman’in büyük bir eksikligi daha giderilmis olacak. Proje ile ekonomiye de katki saglanacak" seklinde konustu.
Çaliskan söyle devam etti: "Agaç isleri sanayisi tek basina olup güvenlik ve gelisim açisindan tasinmasi sarttir. Esnaf kardeslerimiz orada hem yer sikintisi olsun, hem de çalisma yönünden sikinti çekmektedirler. Sinirli yer olmasi ve sikisan yapida gelisim ve çalisma gücü azalmaktadir. Bunun için esnafimizin önünü açmak, hem de Karaman'imiza modern bir eser daha birakmak için yeni bir marangozlar sanayi sitesi yapmaya karar verdik. Bu sanayi sitesinin yeri esnaf kardeslerimizle birlikte belirlenecektir. Bunun yani sira projede her bir dükkana genis bir yer ayrilmistir. Yeni imar plani ile sadece agaç isleri sanayisine ayrilan bir alan yaparak esnaf kardeslerimize güzel ferah bir ortamda is imkani sunacagiz. Karaman'da sanayinin de sikisik yapisi bir nebze olsun rahatlayacaktir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284