Ak Parti Belediye Baskan Adaylari Tanitildi

Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, bu milletin birlik ve beraberliginin bozulamayacagini, Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan da, projelerini engellemeye çalisanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

Ak Parti Belediye Baskan Adaylari Tanitildi

30 Mart mahalli seçimleri öncesi AK Parti Karaman il ve ilçe belediye baskan adaylari tanitim toplantisi gerçeklestirildi.
Kazim Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanitim programina Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Konya Il Baskani Ahmet Sorgun ile Karaman Il Baskani Kerim Dereli, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu ve çok sayida partili katildi. Ilk olarak kürsüye gelen Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu adaylara seslenerek, “Sevgili adaylarim Allah izin verirse kazanacaksiniz ve sizi ilk tebrik eden de ben olacagim. Kazanmaktan baska çaremiz yok. Bazilarimiz belki enkaz devralacak ama basinizi dik tutacaksiniz. Böyle insanlardan Allah yardimini esirgemez. Millet karsisinda basi dik olan, vizyon sahibi liderler istiyor. Biz partinin ak sakallari olarak sizin daima yaninizda olacagiz. Yasadigimiz sürece bu böyle devam edecek. Allah yardimciniz olsun” dedi.
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise “30 Mart seçimleri ülkenin en kritik virajlarindan birisidir. Türkiye’nin milletimizin bu kutlu yürüyüsünde önünü kesmek isteyenler var. Türkiye’de ne zaman seçim varsa her zaman oyunlar oldu, her zaman planlar oldu. Önümüze set çekmek isteyenler oldu. Simdi de yerel seçimlere giderken AK Partiyi itibarsizlastirma hareketleri görüyoruz. Tam seçime giderken dügmeye bastilar. Biz hiçbir zaman yolsuzlugu savunmayiz. Yapanlar bunun hesabini verecektir. Bu zamana kadar kimseye firsat vermedik bundan sonra da vermeyecegiz. 30 Mart’ta milletimizin iradesine güveniyoruz. Millet, 30 Mart’ta Basbakanina sahip çikacaktir” diye konustu.
“30 MART’TA SANDIKLARI PATLATMALIYIZ”
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lüfti Elvan da, Karaman’in artik mazeret üretmedigini, is ve as ürettigini dile getirdi. Karamanli sanayicinin Karaman’in kalkinmasi için çalistigini belirten Bakan Elvan, “Biz istikrarli ortam olusturuyoruz. Ilimiz için, bölgemizin kalkinmasi için sanayicilerimiz de gece gündüz çaba sarf ediyor. Onlarin önünü açmak için de elimizden geleni yapiyoruz. Artik Karamanimiz denize ulasan tüm dünyaya ulasan bir il konumuna gelmistir. Artik sizler Karaman'dan Akdeniz’e 2,5 saatte ulasacaksiniz. Bu yönde çalismalarimiz devam ediyor. Hizli tren ihalesine insallah 2 ay içinde çikiyoruz. 2,5 saatte sizi Mersin’e, Adana’ya kavusturacagiz. Geçmiste hayal bile edilemezdi. Sizin güçlü iradenizle gerçeklestirdik bunlari. Siz destek verdiniz biz bu büyük projeleri, ses getiren projeleri gerçeklestirdik. Bu projeleri engellemeye çalisanlara kesinlikle izin vermeyecegiz. Türkiye’nin gelismesinden, büyümesinden, güçlenmesinden rahatsiz olanlar var. Nasil bu ülkeyi istikrarsizlastiririz düsüncesinde olanlar var. Halkimizi fakirlestirmeye çalisanlar var. Ülkemizin vesayet altinda kalmasini isteyenler var. Bunlari istemiyorsaniz 30 Mart’ta sandiklari patlatmaliyiz, rekor üstüne rekor kirmaliyiz. Vesayete karsi cani pahasina mücadele eden bir Basbakanimiz var. Ülkemizin refahi için, mutlulugu için her seyi yapan bir Basbakanimiz var. 30 Mart Karaman’in Türkiye’nin güzel günlere yürümesinin bir adimi olacak” seklinde konustu.
“TÜRKIYE’NIN HER YERI TEK BIR MILLETTIR”
Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu ise, Konya ve Karaman’in kardes iki sehir olduguna vurgu yapti. Iki ilden de en az yüzde 70 oy orani bekledigini açiklayan Bakan Davutoglu, “O zaman iki bakana da en güzel hediyeyi vermis olursunuz. Bütün ilçeleri ve beldeleri almak yetmez bu seçim sadece bir mahalli seçim degildir. O yüzden üzerimize geliyorlar. Simdi yeni bir nöbet vaktidir. 10 yilda birçok devrim yasandi. Ulastirma alaninda, saglik alaninda, egitim alaninda büyük devrim yasandi. Daha çok seyler yapilacak insallah. 2001 yilinda ümitleri kirilmis, heyecani solmus Türkiye’den 12 yil içinde basi dik dünyanin her yerinde sözü dinlenen onurlu bir ülke olduk. Bu özgüven mayasi her seyin baslangici. Isteniyor ki tekrar ümitsizlige düselim. Isteniyor ki bu millet duraklasin, dizinin dermani kesilsin. 2013 yilini gezi olaylariyla 17 Aralik manipülasyonlariyla hatirlamak isteyenler olacak. Ama 2014 yili çözüm süreciyle hatirlanacak. Isteniyor ki su veya bu sekilde bu süreç dursun. Biz de diyoruz ki ne yaparsaniz yapan bu milletin birlik ve beraberligini etkileyemeyeceksiniz. Türkiye’nin dogusu, batisi, kuzeyi, güneyi her tarafi tek bir millettir. Bizim için bir kisi 75 milyon kisidir, 75 milyon kisi bir kisidir. 2013 deyince Eylül ayinda ilan edilen demokratiklesme paketiyle birlikte basörtü yasagi ebediyen kalkti artik meclisimizde de basörtülü hanimlar var. Kimse bundan sonra hiçbir vatandasimiza ikinci sinif vatandas muamelesi yapamayacak. 2013 yilinda IMF’ye son takisidi ödedik, borcu kapattik. Allah bu devlete bu millete borçlar önünde egilme zilletini yasatmasin. Bizim Suriye politikamizi elestiriyorlar. Halkina karsi keskin nisanci kullanan, füzelerle camileri yerle bir eden zalim Esad rejimine karsi çikmiyorlar, bizi elestiriyorlar. Biz sonuna kadar onlarin yaninda olacagiz onlara giden yardimlari birileri durdurmak isteyebilir. Kim karsi çikmaya çalisirsa çalissin son nefesimize kadar dünyadaki bütün mazlumlarin yaninda olacagiz” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan Karaman’in il ve ilçe belediye baskan adaylari kamuoyuna tanitildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284