Ak Parti Karaman’da Siyaset Akademisi Açti

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Karaman Il Baskanligi tarafindan düzenlenen `Siyaset Akademisi`nin 2. dönemi basladi.

Ak Parti Karaman’da Siyaset Akademisi Açti

2. dönemin ilk dersi Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abdullah Topçuoglu tarafindan verildi. AK Parti Il Baskanliginda verilen derse, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, il baskani Kerim Dereli ile merkez ilçe baskani Celalettin Güngörer ve partililer katildi.
Siyaset Akademisi'nin açilisinda konusan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti'nin tüm dünyada esi benzeri olmayan bir parti oldugunu söyledi. AK Parti'nin kuruldugu günden bu yana geçen sürenin bir arastirma konusu oldugunu ifade eden Akgün, "Bir parti düsünün ki, kurulduktan 1 yil sonra iktidar olsun. Girdigi tüm seçimlerde oylarini arttirsin. Bunun bilimsel bir arastirma konusu olmasi lazim" diye konustu.
Salonda bulunan insanlarin Anadolu'nun topragiyla, kültürüyle yogrulmus insanlar oldugunu, bu topraklarda derin devlet tecrübesi oldugunu ifade eden Akgün, "Partimizin 3 dönemdir siyasete kattigi tecrübeler, birikimler var. Bu birikimlerin siyaset akademisi ile taçlandirilmasi lazim. Siyaset kurallari, eylem planlari çok degisken bir alan. Teknoloji çok degisti. Insanlar tüm siyasetçileri evinde televizyonlarinin basinda, sosyal medya da takip edebiliyor. Siyasetçinin artik mektepli olmasi lazim. Geçmiste de siyaset akademisi açmistik. Buradan mezun olan arkadaslarimizin bir çogu siyasetin içinde. Bizim rotamiz milletten yana oldu. Rotamizi millet çizdi. Bundan sonrada bu sekilde devam edecegiz. Milletin degerlerinden, rotasindan ayrilmamiz lazim. Simdi buradan mezun olan arkadaslar insallah Türk siyasetine katki saglayacaklar diye konustu.
Açilis konusmalarinin ardindan Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Topçuoglu ders verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284