AK Parti’de Hafta Sonu Temayül Yoklamasi Var

7 Haziran 2015’de yapilacak olan genel seçimlerde AK Parti’den Milletvekili olabilmek için aday adayligi basvurusunda bulunan 13 aday için parti içerisinde temayül yoklamasi yapilacak.

 AK Parti’de Hafta Sonu Temayül Yoklamasi Var

1 Mart Pazar günü yapilacak olan temayül yoklamasinda AK Parti Genel Merkezi tarafindan yayinlanan genelgeyle meclis üyeliklerinden istifa ederek milletvekili aday adayi olan kisilerin önü kapatilirken bu nedenle Belediye Meclis üyeliginden istifa ederek aday olan Ali Konukseven adayliktan elenerek ismi temayülde yer almayacak. Diger taraftan Ulastirma Bakani Lütfi Elvan ve eski Il Baskani Kerim Dereli’nin de temayül disinda tutuldugu bilgi edinildi.

AK Parti Genel Merkezi, partinin aldigi ilke kararini hatirlatarak, bu durumdaki aday adaylarinin elendigini su sözlerle duyurdu: “15 Eylül 2014 tarihinde baslayan kongreler sürecinde seçilen il ve ilçe yöneticilerimizin baskan ve yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart 2014 yerel seçiminde seçilmis belediye baskani, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmis bulunan partimiz mensuplarinin aday gösterilmemesi yönünde MKYK ve MYK’nin karari bulunmaktadir. Bu konudaki kararimiz daha önce de Parti Sözcümüz tarafindan açiklanmis ve ilan edilmistir.  Bu görevlerdeki parti mensuplarimizdan ilan ettigimiz karara ragmen adaylik basvurusu yapanlar ön elemede elenecek, temayül yoklamasinda ve diger belirleme süreçlerinde degerlendirilmeyeceklerdir.” (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284