AK Parti`de `Hücre Yenilemesi` Devam Ediyor

315 yeni ilçe baskani 15 yeni il baskani yerel seçimler için çalismalara basladi.

AK Parti`de `Hücre Yenilemesi` Devam Ediyor

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ekrem Erdem, 315 ilçe baskani ile 15 il baskaninin ilk kez seçildigini belirterek, ''Biz kuruldugumuz günden bu yana kendimizi yenileyen bir partiyiz. Biz ilkeleriyle bütünlesmis bir partiyiz. Genel Baskanimiz dahi tüzügümüz geregi son kez seçildi. Bu dönem aday olamayan arkadaslarimiz bir dönem ara verdikten sonra tekrar ayni göreve gelme imkânina sahipler'' dedi.
AK Parti'nin teskilatlardan sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Ekrem Erdem, AA muhabirine yaptigi degerlendirmede, 4'üncü olagan büyük kongre sonrasinda AK Parti teskilatlarinin yerel seçimler için çalismalara basladigini bildirdi. 636 ilçe baskaninin 4'üncü olagan büyük kongre öncesinde tekrar seçildigini kaydeden Erdem, 315 ilçede ise parti ilçe baskaninin degistigini söyledi.
Kongresi yapilmayan 6 ilçede de kongrenin yapilmasiyla birlikte AK Parti teskilatlarinin toplam 957 ilçede ''tecrübe ile heyecani birlestirerek'' yoluna devam edecegini ifade eden AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erdem, Amasya, Karaman, Osmaniye, Tekirdag, Kirklareli, Isparta, Yalova, Erzincan, Kütahya, Nigde, Tunceli ve Mardin'in yani sira Düzce, Sirnak ve Samsun'da il baskanlarinin degistigini hatirlatti.
Erdem, 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde milletvekili adayligi için 39 il baskaninin görevinden istifa ettigine dikkati çekerek, geçen yil seçim öncesinde yapilan atamalar sonrasinda 39 il baskaninin da geçtigimiz aylarda yapilan il kongrelerinde güven tazeledigini vurguladi.
''TESKILATIMIZIN SIHHATLI YAPISININ BOZULMAMASI IÇIN MÜDAHIL OLUYORUZ''
AK Parti Tüzügü'ndeki ''3 dönem'' sinirlamasi sebebiyle, milletvekili kadrolari gibi teskilat kadrolarinin da ''hücre yenilemesi'' çerçevesinde tazelendigini vurgulayan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erdem, ''Partimiz dinamik bir parti ve degisim hayatin bir gerçegi. Biz kuruldugumuz günden bu yana kendimizi yenileyen bir partiyiz. Zaman zaman siyasette yorgunluklar, uyumsuzlukla, aksamalar olabiliyor biz o gibi durumlarda teskilatimizin sihhatli yapisinin bozulmamasi için müdahil oluyoruz'' dedi.
''BIR DÖNEM ARA VERDIKTEN SONRA''
''3 dönem'' kurali sebebiyle, yeniden aday olamayan il ve ilçe baskanlarina tesekkür eden Erdem,söyle konustu:
''Bu arkadaslarimizin çogu çok basarili ve verimli arkadaslarimizdi. Ama biz ilkeleriyle bütünlesmis bir partiyiz. Genel Baskanimiz dahi tüzügümüz geregi son kez kongrede Genel Baskanliga aday oldu. Ama bu arkadaslarimiz bir dönem ara verdikten sonra tekrar ayni göreve gelme imkanina sahipler.
Su an 8 milyona yakin üyesiyle, dünyanin en büyük siyasi yapilarindan biri haline geldik. Bu halkimizin partimize ne kadar teveccüh gösterdiginin de kaniti. Insallah bu sayi daha da artacak, AK Parti iktidariyla, teskilatiyla Türkiye;de güzel seyler yapmaya devam edecek.''
KADIN KOLLARI
AK Parti'nin yeni teskilat kadrosunda 3 kadin ilçe baskani yer aliyor. Izmir'in Selçuk ve Çesme ilçelerinde AK Parti teskilatlari Sema Yesilçimen ve Fatma Özen yeniden seçilirken, Van'in Edremit ilçesinde de Handan Fidan, Dogu Anadolu Bölgesi'ndeki tek kadin teskilat baskani oldu.
AK Parti Teskilat Baskani Erdem, kadin ilçe baskani sayisinin azliginin AK Parti'nin siyasette kadinlara mesafeli oldugu gibi bir algi olusturmamasi gerektigini ifade ederek, ''8 milyon üyemizin yarisina yakini kadinlardir. Tüm, il, ilçe ve belde teskilatlarimizda oldukça dinamik bir kadin kollari teskilatimiz var. Genel Merkezimizde Kadin Kollari Baskanligimiz son derece aktif çalisiyor. Sayin Basbakanimizin, kadinlarin siyasette daha fazla yer almalari için onlara sagladigi pozitif ayrimciligi hepimiz biliyoruz. Meclis'te su anda en fazla kadin milletvekili olan parti AK Parti'dir'' diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284