Ak Parti’de Milletvekili Aday Adaylığı Başvuruları Yarın Sona Eriyor

24 Haziran 2018’de yapılacak olan Genel seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için başlayan aday adaylığı başvuru süreci AK Parti’de 29 Nisan Pazar günü sona eriyor.

Ak Parti’de Milletvekili Aday Adaylığı Başvuruları Yarın Sona Eriyor

Şuana kadar 30’a yakın kişinin adaylık başvurusunda bulunduğu AK Parti’de Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ilk isimlerden olan Göktepe eski Belediye Başkanı ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın danışmanı Bayram Şahin Grand Karaman Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.

Şahin, “Biz zaten araziden geliyoruz. Çizmelerimizi çıkarmadık. Siyasette gençlik dönemlerimizden beri varız. Dolayısıyla yeni çıktığımız bir yol değil, yeni verilmiş bir kararda değil. Aday olmaya karar vermeden önce hem İl Başkanımızla hemde Bakanımızla istişarede bulundum. Seçilmem durumunda Karaman için çalışmaya devam edeceğim. Seçilemesem de aday olan diğer arkadaşlarıma destek vereceğim” dedi.

BASIN CAMİASINDAN KOCATÜRK’DE ADAY

Aday adaylığını açıklayan bir diğer isimde basın camiasından geldi. Karamandan.com internet sitesi sahibi Âdem Kocatürk, AK Parti’den milletvekili olabilmek için aday adaylığını parti binasında düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı.

Kocatürk, “An itibari ile 24 Haziran Seçimleri için, Milletvekilliği Aday Adaylık Başvurusunda bulundum. Sözümün başında 24 Hazirana değin yaşayacağımız bu seçim sürecinin, tüm siyasi partiler ve tüm aday arkadaşlarımızla birlikte seviyeli ve Karaman’a yakışır bir şekilde geçmesini temenni ediyor akabinde ülkemizde bir devri kapatıp yeni bir devir açacak olan 24 Haziran seçimlerinin memleketimize, milletimize, şehrimize ve nihayet bizlere hayırlar getirmesini diliyorum. AK Parti ülkemizin yaşadığı en güzel hikâyelerden biri. Bu hikâyenin en başından beri bir parçası olmaktan hep gurur duydum. Şimdi ise milletvekilliğine aday adayı oldum. Mevla hayırlısını nasip etsin. Mevla nasip eder de milletvekili olursak özellikle üzerinde durmak istediğimiz bazı konular var. Bunların başında elbette ki şehrimiz Karaman var. Son 15 yılda Karaman’a yüz yılda gelmeyen yatırım geldi. Buna vesile olan geçmiş dönem ve bu dönem hizmet eden bakanlarımıza, milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza minnettarız. Biz de bu yatırımların devamı için çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

OSMAN SAĞLAM ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan bir diğer isim Bakanlar Kurulu eski Sekreteri hemşerimiz Osman Sağlam oldu. Sağlam başvuru dilekçesini AK Parti İl Başkanı Mehmet Er’e teslim ettiği programda yaptığı kısa konuşmada, “24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde AK Parti Karaman Milletvekili aday adaylığı için başvurumuzu yaptık. İnşallah adaylığımız memleketimize hayırlı olur. Ankara’da yaşıyorum ama Karaman’dan hiçbir zaman ayağım eksik olmadı. Karamanlıyı her zaman aradım buldum. Onlarla çalıştım. Karaman’ın iş ve işlemlerini yapmaya gayret ettim. 2010 yılında da aday olmuştum. Şimdi yeniden adayım. Diğer aday arkadaşlarıma da başarıla diliyorum” dedi.

AK Parti’ye Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan Gürbüz Çoban’da, “Aday adaylığımız yeni değil. İlk aday adaylığımızı 2007 seçimlerinde yapmıştım. Daha sonrada 2009, 2011 ve 2015 seçimlerinde de aday adaylığı başvurumuzu yapmıştık. Biz bu partinin bir neferiyiz. Her seçimde de aday adayıyız. Partimiz için hizmet etmeye devam ediyoruz edeceğiz de” diye konuştu.

Bir dönem Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevi yapan Kasım Aydoğdu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Av. Hüseyin Mutlu, Ahmet Koçak, Emine Onur Kantürk, Av. S.Oğuzhan Eser, Abdulkadir Erdemsoy, Halil Kulak, Muhammet Ali Doğru, Mert Gökdemir’de aday adaylığı başvurusu yapan diğer isimler oldu.

AK Parti’de 29 Nisan’da sona eren aday adaylığı sürecinin ardından 3-4 Mayıs’ta ise Partide temayül yoklaması yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284