Ak Partili Milletvekili Babaoglu Gündemi Degerlendirdi

Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoglu, Konya ve ülke gündemine dair açiklamalarda bulundu.

Ak Partili Milletvekili Babaoglu Gündemi Degerlendirdi

AK Parti Konya Il Baskanligi tarafindan her hafta Pazartesi günü organize edilen basin toplantilari devam ediyor. Bu hafta AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoglu, Konya ve ülke gündemini degerlendirdi. AK Parti Il Baskan Yardimcisi Levent Babacan ile Il Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Kemalettin Nokta’ninda bulundugu toplantida Mehmet Babaoglu, “Bildiginiz gibi 7 Haziran seçimleri demokrasi çerçevesinde baris ve huzur içinde gerçeklesti. AK Parti olarak 2002 yilindan beri girdigimiz tüm seçimlerde birinci oldugumuz gibi 7 Haziran seçimlerinde de yüzde 41 oyla Türkiye’nin yeniden birinci partisi çiktik. Bu sonuç milletimizin AK Parti’ye olan güveninin en büyük göstergesidir. Milletimiz bize ‘’1. partisiniz fakat diger partilerle isbirligine gidin mesaji verdi. Bu mesaji Parti içinde ve halkimizla istisarelerimizle dogru bir sekilde okuyarak yol haritamizi çikardik. Öncelikle AK Parti grubu olarak çok saglam bir durus sergileyerek adayimiz Sayin Ismet Yilmaz Beyi destekledik ve kendisinin Meclis Baskani olarak seçilmesini sagladik. Meclis Baskanligi seçimlerinden sonra baslayan süreçte sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan Sayin Basbakanimiza hükümet kurma görevi verildi. Bu görev verilirken Sayin Cumhurbaskanimiz ‘herkes egolarini bir kenara birakmali ve bir an önce hükümet kurulmali’ mesajini da verdi. Sayin Basbakanimizin aldigi bu yetkiyle ülkemizi hükümetsiz birakmamak için yogun bir çaba içine girdik. Bir taraftan Parti içerisinde istisareler gerçeklestirildi, AK Parti tabanimizin düsüncesi kamuoyu yoklamalariyla ögrenildi ve Partilerle görüsmeler basladi. Halen koalisyon görüsmelerimiz devam ediyor ve AK Parti olarak biz asla çözümsüzlügün adresi olmayacagiz. Adimlarimizi bu sorumluluk duygusuyla atiyoruz” dedi.
“EGER SONUÇ ALAMAZSAK SÖZ YINE MILLETIN OLACAK”
Babaoglu, “Bugün gerçeklesecek görüsmelerde, Sayin Basbakanimiz ve Sayin Kiliçdaroglu gelinen noktayi birlikte degerlendirecekler ve bundan sonraki sürece dair açiklamalar yapacaklardir. Ama milletimizin sunu bilmesini isterim ki; AK Parti olarak milletimizin bize verdigi %41 oyun da, bir koalisyon hükümeti kurulmasi gerektiginin de bilincindeyiz. Tüm çalismalarimizi samimiyetle bu dogrultuda devam ettirecegiz. Eger bir sonuç alamazsak son söz yine milletimizin olacak. Ülke olarak kritik bir süreçten geçiyoruz. Seçimler sonrasinda koalisyon görüsmeleri yürütülürken ülkemizin dört bir yaninda bölücü terör örgütü tarafindan saldirilar basladi. Özellikle 20 Temmuz Suruç katliamindan sonra Türkiye’yi bir terör sarkacina, bir kaos girdabina sokmak isteyenlere karsi hükümetimiz yogun bir mücadele içine girdi. Bugün ülke olarak büyük acilar yasiyor, önemli süreçlerden geçiyor, iç ve dis terör örgütlerine karsi büyük mücadeleler veriyoruz. Bu mücadelelerde sehit olan askerlerimize ve polislerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum, ailelerine sabr-i cemil niyaz ediyorum. Basbakanimiz Sayin Ahmet Davutoglu’nun dedigi gibi 'Sehitlerimizin emaneti omuzlarimizdadir, onlarin emaneti yüregimizdedir' DEAS, PKK, DHKP-C veya baska adlarla hangi terör örgütü olursa olsun hepsinin hedefi insan canidir, insan onurudur, ülkemizin gelecegidir” ifadelerini kullandi.
"YENI MARMARA’NIN MERKEZI KONYA OLMALI"
Bir taraftan koalisyon süreci yürütülürken, diger taraftan milletin ve Konya’nin vekilleri olarak çalismalarimizi yürüttüklerini belirten Babaoglu, “7 Haziran seçimlerinde aday olmamizin temel nedenlerinden biri Konya ili merkezli, Aksaray, Karaman ve Nigde illerini de içine alan KOP Bölgesinin Türkiye'nin yeni bir cazibe merkezi, Yeni Marmara'si olmasi için çalismaktir. KOP Idaresi Baskani oldugumuz dönemde 5 yil için bölgemize 10 milyar TL kaynak transferi saglayacak KOP Eylem Plani hazirlik çalismalarini Kalkinma Bakanligimiz koordinasyonunda yürüttük. Bölgesel Gelisme Yüksek Kurulunda onaylanarak uygulamaya geçti. Eylem Planinda biz bu Bölgenin sikismis olan Marmara Bölgesine alternatif bir Yeni Marmara olabilecegi vizyonunu ortaya koyduk. Yeni Marmara'nin merkezinin de Konya olmasi gerektigini ifade ettik. Bugün geldigimiz noktada Türkiye'nin gücüne güç katacak ve etrafinda bulunan ülkelere liderlik yapmasini güçlendirecek yeni güç merkezlerine sahip olmasinin önemi bir daha ortaya çikiyor. Iste Konya ili merkezli KOP Bölgesi buna aday yegane bölgedir” diye konustu.
“TAHIL ÜRETIMINDE REKOR BIR YIL OLDU”
Bu yil yagislarin da iyi gitmesi nedeniyle tahil üretiminde rekor bir yil oldugunu söyleyen Babaoglu,“Buna karsin kalitede biraz düsüklük görülmüstür. Saha ziyaretlerimizde çiftçilerimizin dile getirdigi önemli bir konuda TMO randevu sistemiydi. Il Baskanligimiz olarak gerekli girisimleri yaparak kapasite artirimina giderek sorun çözüldü. Bu yil Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) alimlariyla ilgili 8 Agustos itibariyla rakamlari paylasmak istiyorum. Türkiye genelinde alimi yapilan 4 milyon 47 bin ton hububatin yüzde 17’si (508 bin ton) Konya ilinde gerçeklesmistir. Müdahale alimlariyla makarnalik bugday 870-920 Tl/ton, Ekmeklik bugday 730-910 Tl/ton, arpa da 580-625 Tl/ton araliklarinda gerçeklesmistir. Geçen yil ortalama yüzde 12.9 olan protein orani bu yil yüzde 11.8 olarak gerçeklesmistir. Fakat verimle, özellikle kiraç ekimlerde, elde edilen kazanim kaliteyle kaybedileni fazlasiyla telafi etmistir. TMO Konya’da 3 Borsa ve 34 alim noktasinda faaliyet göstermis olup yogunluk yasanmamasi ve çiftçilerimizin magdur edilmemesi için gerekli olan tüm tedbirler alinmistir” seklinde konustu.
2014 yilina ait tarimsal desteklemeler kapsaminda Konyali üreticimize toplam 557 milyon TL ödeme yapildigini belirten Babaoglu konusmasina söyle devam etti.
“345 milyon TL bitkisel üretime, 185 milyon TL de hayvansal üretime destek verilmistir. KOP hayvancilik destekleri kapsaminda ise 2014 yilinda 516 proje ile 2632 adet koç ve teke dagitilmis olup verilen destek miktari 3.8 Milyon TL’dir. 2015 yili için ise büyükbas ve küçükbas ahir insaati için 210 proje teklifi sunulmus olup yaklasik 27 Milyon TL destek verilecektir. Büyük sulama projelerinde DSI tarafindan çalismalar hizla yürütülüyor. Mavi tünel çalismalari kapsaminda Çumra ovasina su aktarilmaya baslanilmistir. Bozkir ve Avsar barajlarinin da tamamlanmasiyla tam kapasiteyle su verilmeye baslanacaktir. Sükürler olsun bu yil yagislarin iyi gitmesiyle barajlarimizin geçen yilin ayni tarihlerine göre doluluk oranlari oldukça iyi durumdadir. Altinapa Barajimizdaki su miktari geçen yil bu mevsimde 6,3 Milyon metreküp iken bu yil 26,54 Milyon metreküp, Ivriz’de 8,94 Milyon metreküp iken bu yil 38,74 Milyon metreküp, Çavusçu depolamasinda ise 12,68 Milyon metreküp iken bu rakam 98,96 Milyon metreküpe ulasmistir. Çavusçu Depolamasi ile Ivriz Barajinda su durumu önceki yillara göre çok iyidir. Beysehir Gölü kotu 1123.37 m'dir. Tabiat Varliklari Koruma Kurulu kararina göre 1122.40 m olan esik kotuna göre gölde 641 milyon m3 kullanilabilir su bulunmaktadir. Üreticilerimiz suyumuzu ve tarimsal kaynaklarimizi tasarruflu kullanmalidir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284