AK Parti’nin Seçim Beyannamesinde Karaman İçin 3 Önemli Projede Var

24 Haziran’da yapılacak seçimlere 28 gün kala AK Parti seçim beyannamesini geçtiğimiz gün açıklamıştı.

AK Parti’nin Seçim Beyannamesinde Karaman İçin 3 Önemli Projede Var

AK Parti’nin seçim beyannamesi kitapçığında Karaman için önem arzeden kalkınma projeleri şöyle sıralandı.

Konya-Karaman-Mersin Hızlı Tren Projesi kapsamında iki kesimden oluşan hattın 102 kilometrelik ve 813 milyon lira tutarındaki birinci kesiminin (Konya-Karaman) alt yapı ve üst yapı işleri tamamlanarak dizel işletmeye açıldığı vurgulanan beyannamede, hattın ikinci kesimi olan yaklaşık 244 kilometrelik uzunluğuna sahip 2,9 milyar lira tutarındaki Karaman-Niğde (Ulukışla)-Yenice hızlı tren projesinde ise yapım çalışmaları devam ettiği, projenin 2021 yılında tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

KARAMAN HAVALİMANI PROJESİ

Yaklaşık 180 milyon TL maliyetli Karaman Havalimanı ile her 100 km uzaklıkta havayolu ile ulaşım imkanı hedefi kapsamında bölgede hava ulaşım altyapısı desteklenecektir. Havalimanının 2021 yılında tamamlanması beklenmektedir.

KONYA OVASI PROJESİ (KOP)

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerimizi kapsayan Konya Ovası Projesi Eylem Planı için 2014- 2018 döneminde 9,9 milyar TL tutarında kaynak kullanılması öngörülmüş olup, 2014-2017 döneminde 8,6 milyar TL tutarında harcama gerçekleştirilmiştir. KOP İdaresi tarafından bölgede bulunan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde kuraklığın önlenmesi, sulamada etkinliğin ve üretimde verimliliğin artırılması amacıyla, mevcut sulama sistemlerin rehabilite edilmesi ve basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) yürütülmektedir. KOP Projesi alanına yeni katılan Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinde de KÖSİP projeleri uygulanmaya başlanmıştır. KÖSİP kapsamında bölge İllerine 2011-2017 yılları arasında toplam 552.836.944 TL ödenek tahsis edilmiştir. KÖSİP kapsamında yapılan gölet ve sulama projeleri ile rehabilitasyon projeleri sayesinde bölge genelinde (2017 yılı projelerinin tamamlanmasıyla) yaklaşık 640 adet proje ile 105 bin ha alan tasarruflu su kullanımına imkan sağlayan, modern sulama sistemlerine kavuşmuş olacaktır. KÖSİP ile büyük bir çoğunluğu dağlık kırsal alanlarda yapılan projelerden 420 milyon TL net gelir elde edilerek 210 bin kişiye istihdam olanağı sağlanmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284