Artik Hesap Sormaya Degil Bilgi Almaya Geliyorlar

IMF yetkililerini TBMM’deki makaminda kabul eden Karaman Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Türkiye Cumhuriyeti Bütçesi ve ekonomisi hakkinda açiklayici bilgiler verdi ve merak edilen sorulari cevapladi.

Artik Hesap Sormaya Degil Bilgi Almaya Geliyorlar
Uluslararasi Para Fonu (IMF) Kamu finansman bölüm sefi Richard Hughes ve yine IMF Türkiye temsilcisi Mark Lewis ile diger yetkililerin katildigi ziyaret sirasinda, Bütçenin hazirlanis prosedürü ve denetlenme mekanizmalarinin nasil isledigine dair konular konusuldu. Elvan, Türkiye Cumhuriyeti bütçesi ile bakanliklarin bu bütçeden aldiklari pay ve oranlarin ne sekilde hesaplandigi hakkinda yetkilileri bilgilendirerek Plan ve Bütçe Komisyonunun çalismalari hakkinda da aydinlatici açiklamalarda bulundu.
Ziyaret sonrasi bir açiklama yapan Elvan, IMF gibi uluslar arasi finans kuruluslarinin eskiden hesap sormaya geldiklerini hatirlatarak AK Parti hükümetleri ile birlikte bu durumun tersine döndügünü, artik bilgilenmek adina ziyaretler yaptiklarini ifade etti ve bu durumun Ülkemizin eskiye oranla ne derece kalkindiginin ve gelistiginin bir göstergesi oldugunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284