Bakan Elvan: Karaman-Konya Hizli Tren Hattini 8-10 Ay Içerisinde Tamamlayacagiz

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, bu yilsonu Kars-Tiflis-Bakü demir yolu hattini açacaklarini belirterek, “2015 yilinda yapimina baslayacagimiz bazi önemli projeler var. Adana-Mersin güzergâhini Habur’a kadar baglayacak olan hizli demir yolu hattini yapacagiz” dedi.

 Bakan Elvan: Karaman-Konya Hizli Tren Hattini 8-10 Ay Içerisinde Tamamlayacagiz

Bakan Lütfi Elvan, Türkel Fuarcilik A.S tarafindan organize edilen ve alaninda dünyanin 3’ncü büyük demiryolu fuari olma özelligini tasiyan “Eurasia Rail 5. Uluslararasi Demiryolu, Hafif Rayli Sistemler, Altyapi ve Lojistik” fuarinin açilisini yapti.
Bakan Elvan, demiryolu ulasiminin önemine deginerek, bu yil yapimina baslanacak olan ve Habur’a kadar uzanan demir yolu hattina iliskin bilgi verdi. 2015 yili içinde yapimina baslanacak bazi önemli projeler oldugunu kaydeden Bakan Elvan, bu projelerin özellikle Adana-Mersin güzergâhini Habur’a baglayacak hizli demir yolu hatti olacagini ifade etti.
“ADANA-MERSIN GÜZERGAHINI HABUR’A BAGLAYACAGIZ”
Bakan Elvan, demir yolu yatirimlarina devam ettiklerini kaydederek, “Tüm ülke genelinde demir yolu yatirimlarimiz hizla devam ediyor. Ankara -Izmir yüksek hizli tren demiryolu hatti çalismalari, Ankara- Sivas yüksek hizli tren hattimizdaki çalismalarimiz devam ediyor. Bursa’yi Eskisehir-Istanbul hattindaki yüksek hizli tren hattina baglayan yaklasik 60 kilometrelik hattimiz devam ediyor. Yine Orta Anadolu’yu Akdeniz’e baglayacak Adana- Mersin’e baglayacak olan önemli bir güzergâh olan Konya’dan Karaman’a, Karaman’dan Ulukisla, oradan da Adana-Mersin’e uzanacak olan hatla sanayicimizi denizle, limanla Akdeniz ile bulusturmus olacagiz. Bu çalismalarimiz da devam ediyor. Muhtemelen 8–10 ay gibi bir süre zarfinda Konya-Karaman hattimiz tamamlanacak. Bunlara ilave olarak 2015 yilinda yapimina baslayacagimiz bazi önemli projeler var. Bu projelerimiz özellikle Adana-Mersin güzergâhini Habur’a kadar baglayacak olan hizli demir yolu hatti olacak. Bu hatta yönelik çalismalara kisa bir süre içinde baslayacagiz” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284