Bakan Elvan: Karaman Ve Konya Raylarla Denize Baglaniyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, sadece Konya’da demiryolu ve havayoluyla yilda 2 milyon 800 bin kisinin tasindigini belirterek, raylarla Konya’nin denize baglanacagini açikladi.

Bakan Elvan: Karaman Ve Konya Raylarla Denize Baglaniyor

Konya’ya gelen Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu ve Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol’u makaminda ziyaret etti. Daha sonra iki bakan, basin mensuplarina Konya ve çevre illerle ilgili ulastirma projeleri hakkinda bilgiler verdi. Bakan Elvan, “Demiryolu hattiyla Konya’yi denize baglayabilme amaci dogrultusunda Konya ile Karaman arasindaki hizli tren projesinin çalismalarina baslandi. Sözlesme imzalandi. Bundan sonra Karaman’i Mersin ve Adana’ya baglayan hat var. Bunun da birkaç ay içerisinde yapim ihalesine çikacagiz. Karaman-Mersin hizli demiryolu projesinin ihalesiyle birlikte Konya-Karaman demiryolu projemizin sinyalizasyon ihalesine çikacagiz. Dolayisiyla zamandan kazanmak istiyoruz. Daha kisa bir sürede Konya’daki sanayicilerimizi limanla bulusturmak istiyoruz. Özellikle tasimacilik giderleri önemli ölçüde düsecek ve Konya sanayisi ile Konya’nin hinterlandindaki illerimizin sanayisinin daha hizli gelismesine katli saglayacagiz. Sadece sanayicilerimize yönelik bir çalisma degil bu, demir yolu projesi ayni zamanda yolcu tasimaciligi yapacak olan bir çalisma. Yaklasik 200 kilometre hizli yolcu tasimaciligi yapabilecek olan demiryolu projesi, dolayisiyla sadece yük degil ayni zamanda Mersin ve Adana’ya da Konyali hemsehrilerimiz rahat ve hizli sekilde 2,5 saat gibi bir süre içerisinde ulasabilme imkanina kavusacaklar” dedi.
KONYA’YA LOJISTIK MERKEZ
Konya için önem arz eden baska bir projeden bahseden Bakan Elvan, “Demir yolu projesinin bir parçasi olarak da düsünülebilir. Kayacik mevkisine yapilacak olan lojistik merkez son derece önemli bir merkez. Çünkü organize sanayi bölgemizin hemen yanina yapacagiz. Orada üretilen mallar bu lojistik merkez vasitasiyla dogrudan trenlerimize yüklenip limana ulasabilecekler. Lojistik merkezle ilgili kamulastirma çalismalarimiz devam ediyordu. Bu çalismalarda bir sikinti yok, tamamlanmak üzeredir. Dolayisiyla birkaç ay içerisinde lojistik merkezin yapimi ile ilgili ihaleye çikacagiz” seklinde konustu.
Konya’ya yapilmasi düsünülen çevre yoluyla ilgili de açiklama yapan Bakan Elvan, “Basbakanimiz çevre yolu ile ilgili son ziyaretinde söz vermisti. Disisleri Bakanimizla birkaç kez görüstük. En hizli sekilde nasil baslariz diye düsündük ve çalismalarimizi tamamladik. 18 kilometrelik kesimlik ihalesine çikacagiz. Projesi hazir. Konya’da çevre yolu projesi kapsaminda somut bir adim atmis olacagiz” diyerek yol yapimiyla ilgili bilgi verdi.
“DEMIR VE HAVAYOLUYLA 2 MILYON 800 BIN KISI TASINDI”
Hizli tren ve havayolu tasimaciliginda Konya’nin durumunu anlatan Bakan Elvan, “Konya’nin 2 milyon nüfusu var. 1 yil içerisinde Konya-Ankara hizli tren hattinda 2 milyon 750 bin yolcu tasindi. 200 bin kisi Konya-Eskisehir güzergahini kullanmis. 840 bin kisi de havayolunu kullanmis. Bu rakami topladigimizda 2 milyon 800 bin civarinda kisi karayolu disinda demiryolu ve havayolunu kullanmis. 2003 yilinda bu rakam toplam 100 bin civarindaymis, simdi ise 2 milyon 800 bin” dedi.
Bakan Elvan, Beysehir Gölü ile ilgili de yüzer iskele türü bir takim donanimlarin yerlestirilmesi hususunda çalisma yaptiklarini ve ihalesine çikacaklarini açikladi.
Disisleri Bakan Ahmet Bakan Davutoglu ise, “Konya ve Karaman halklari adina tesekkürü borç biliyorum. Çok bereketli ve yagmurlu bir havada Sayin Bakanimiz bereketli haberlerle geldi. Insallah hep beraber bu projelerin bitisini de görebiliriz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284