Bakan Elvan: Ortada Çok Vahim Bir Durum Var

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan Habertürk TV’de önemli açiklamalarda bulundu

Bakan Elvan: Ortada Çok Vahim Bir Durum Var

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Habertürk TV’de katildigi canli yayinda Veyis Ates'in sorularini yanitladi.
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Elvan TIB'deki dinlemelerle ilgili, ''Ortada çok vahim bir durum var. Bu son derece üzücü. Bu isi kim yaptiysa bu isin sonuna kadar gidilmeli ve kim yaptiysa bunun hesabini vermeli. Burada kriptolu telefonlar basta olmak üzere dinlemeler yapilmis. Bu ulusal güvenligimizi ilgilendiren bir durum. Bir Cumhurbaskanini dinlemek casusluktan baska bir seyle ifade edilemez.'' dedi.
''BEN TIB BINASI YIKILACAK DEMEDIM''
Telekomünikasyon Iletisim Baskanligi binasinin yikilacagina dair bir ifadesinin olmadigini da belirten Elvan, ''Geçmiste çok iyi niyetlerle kurulmus bir kurum. Buranin yeniden yapilandirilmasi gerekiyor. Buranin yerinin degistirilmesi gerektigini yine ifade ediyorum. Burayla ilgili neler yapilmasi konusunda çalismalarimizi yürütüyoruz. Özellikle TIB'le ilgili bir tasari hazirladik. Maalesef Bakanlar Kurulu'nun yogunlugundan ötürü bu görüsülemedi. Ama çok yakinda bu tasari görüsülecek ve karara baglanacak.'' diye konustu.
"GEÇMISE DÖNÜS ISLEMLERI TAMAMEN SILMISLER"
Geçmise yönelik tüm is ve islemlerin tamamiyla silindigini ve ortadan kaldirildigini gördüklerini belirten Elvan, ''Bir hafta önce hangi uzmanin hangi isleri gerçelestirdigi kayit altinda. Silinen kayitlara ait CD'lerin büyük bir bölümü parçalanmis durumda. Bu CD parçalari kurumumuz tarafindan inceleniyor.'' dedi.
"VATANDAS RAHAT OLSUN, ARTIK MÜMKÜN DEGIL"
Mahkeme karari olmadan hiçbir sekilde suan TIB tarafindan dinlemenin söz konusu olmadigini söyleyen Elvan, ''Bunlarin kontrolleri yapiliyor. Gelen mahkeme kararlarinin çarpraz sorgusu yürütülüyor. Böyle bir durum artik asla söz konusu degil ve olamaz da. O yüzden vatandasimiz rahat olsun.'' dedi.
"FUAT AVNI KARARI MAHKEME KARARIDIR"
Fuat Avni ile ilgili alinan kararin bir mahkeme karari oldugunu söyleyen Elvan, bu karar üzerine hesabin kapatildigini söyledi.
TWITTER OFIS AÇACAK MI?
Twitter ile ilgili erisim engelleme noktasinda zaman zaman sikinti yasandigini söyleyen Elvan, Twitter'in Türkiye'de ofis açma konusunun gündemde olmadigini belirtti.
INTERNET FIYATLARI DAHA DA UCUZLAYACAK
Internet fiyatlari ile ilgili rekabeti artirici ve fiyatlari da asagi çekecek çalismalarin yürütülmesi noktasinda talimat verdigini söyleyen Elvan, internet fiyatlarinin düsmeye devam edecegini söyledi.
UÇAK BILETLERI IÇIN INDIRIM SINYALI
Uçak bilet fiyatlarinda kaldirilan ''tavan'' fiyat uygulamasinin yeniden getirilip, getirilmeyecegi ile ilgili bir fomül önerdigini söyleyen Elvan, ''Formül kapsaminda belirttigim bir üst fiyat vardi onun üzerine çikilmamasi gerektigini söyledim. Bunun da üzerine çikilmadi. Ama gelinen nokta için yeniden arkadaslarla konusmak için biraraya gelecegim.'' dedi. (Habertürk)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284