Bakan Elvan Temel Atma Törenine Katildi

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman’da temel atma törenine katildi.

Bakan Elvan Temel Atma Törenine Katildi

Aktekke Meydani’nda Devlet Su Isleri’nin (DSI) düzenledigi toplu temel atma törenine, Ulastirma, Denizclik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu, DSI Genel Müdür Yardimcisi Ömer Özdemir, DSI Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, protokol mensuplari ve vatandaslar katildi. Törende konusan DSI Genel Müdür Yardimcisi Ömer Özdemir, “Karaman’in da içinde bulundugu Konya Kapali Havzasi su yeterliligi ve yagislar bakimindan Türkiye’nin en sikintili bölgelerinden birisidir. DSI yatirimlarinin Karaman için önemi büyüktür. Özellikle 2003 yilindan bu yana bakanimizin gayret ve tesvikleriyle Konya Karaman Ovasi’na ve ülkemize hayat verecek projeler raflardan indirilmis ve tekrar hayata geçirilmistir. Son 11 Yilda DSI tarafindan Karaman’a 3 milyar 200 milyon liralik yatirim yapilmistir” dedi.
Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu ise, belediyeyi dogrudan ilgilendiren projelerden birisinin içme suyu oldugunu ifade ederek, “Su anda 14 kuyumuz var, bunun 11’ini çalistiriyoruz ve neredeyse her ay yarim milyona yakin enerji parasi veriyoruz. Bugün temelini atacagimiz içme suyu aritma tesisinin anlami Karaman’a her yil 6-7 milyon tasarruf saglayacak” seklinde konustu.
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de, “Kimileri laf üretir, kimileri Ferhat olup askindan daglari deler, vatana, memlekete olan sevdasiyla hizmet eder. Bu yatirimlarin gerçeklesmesinde emegi geçen basta Sayin Basbakanimiz olmak üzere tüm yetkililerimize tesekkür ediyoruz. Biz daima millet daima hizmet diyoruz” dedi.
Karaman Valisi Murat Koca da, temeli atilan tesislerin Karaman’a hayirli olmasini diledi.
“YATIRIMDAN YATIRIMA KOSUYORUZ”
Son olarak kürsüye gelen Bakan Lütfi Elvan da, “Sadece bugün degil, bizim her günümüz önemli, çünkü yatirimdan yatirima kosuyoruz ve yetistiremiyoruz. Sizlere hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bugünkü önemli, çünkü sizler su anda Karaman’da kalitesi yeterli olmayan suyu içiyorsunuz. Kalitesiz demiyorum ama kuyu suyu içiyorsunuz. Sizlere daha kaliteli su içirebilmek amaciyla Ibrala Baraji’ndan tam 30 kilometrelik isale hattiyla temiz saglikli su getiriyoruz. Insallah bu yil sonu itibariyle her biriniz bu temiz saglikli suyu içmeye baslayacaksiniz. Bu su ile asagi yukari 6-7 milyon lira Karaman Belediyemiz tasarruf saglayacak. Bu para da Karaman’imiz için yatirima dönüsecek insallah. Sizler daha iyisine layiksiniz. Bir baska önemli projemiz ben zaman zaman Kanal Kamaran olarak da adlandirdim… Gödet Baraji’ndan eski Gödet Deresi üzerinden geçen eski bir dere var. Bu derenin islahi ile oradan güzel bir kanal geçirecegiz insallah. Kanalin geçtigi mahallelerimize çok güzel parklar yapacagiz. Ileride Karaman merkezden de geçirmeyi düsünüyoruz bu kanali. Karaman’imiz için su anda 15 adet gölet yapiyoruz” diye konustu.
Konusmalarin ardindan Bakan Elvan ve protokol mensuplari birlikte butona basarak tesislerin temelini atti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284