Bakan Elvan TIB’in Dinleme Rakamlarini Degerlendirdi

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, TIB’in açikladigi dinleme rakamlariyla ilgili olarak, “10 binlerce kisinin, 100 binlerce kisinin dinlenmesi utanç verici bir hadisedir” dedi.

Bakan Elvan TIB’in Dinleme Rakamlarini Degerlendirdi

Bakan Elvan, Ermenek ilçesindeki programinin ardindan helikopterle Karaman Kemal Kaynas Stadyumu’na geldi. Elvan, stadyumdan ayrilirken basin mensuplarinin facebook ve youtube ile ilgili sorusu üzerine, “Son 2-2,5 ayda yasananlari görüyorsunuz. Dünyanin hiçbir ülkesinde olmayan hadiselerle karsi karsiyayiz. Adeta internet kullanilarak kisilerin, devlet adamlarinin, devlet büyüklerimizin özel hayatlari, hatta montaj kasetleri ile farkli bir kamuoyu olusturulmaya çalisiliyor. Bu dogru bir yaklasim degildir. Tabi ki bu noktada da internet yer saglayicilarinin çok daha hizli, daha süratli hareket etmeleri gerekiyor. Bu tür gerçekten yasalara aykiri, hukuka aykiri bir takim içerikleri, yayinlari, video kasetleri, bunlar yüklenirken gerekli önlemlerin alinmasi gerekiyor. Konu son Türkiye'de yasanan bu sikintilardan kaynaklanan bir durum, herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Dünyanin neresine giderseniz gidin bu tür hadiselere hiç kimse müsaade etmeyecektir. Düsünün bir basbakan bakana, hükümet üyeleri belki devlet sirri olabilecek konusmalari, birbirleriyle münasebetleri bunlari internet ortaminda görebiliyorsunuz. Bunlar son derece tehlikeli. Ülkemiz için sakincali ve vatan hainligine es deger olabilecek girisimler diye düsünüyorum. Bu konuda herkes kendi üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmelidir diye düsünüyorum” dedi.
Bakan Lütfi Elvan, bir gazetecinin TIB’in açikladigi 500 binden fazla kisinin dinlendigi ile ilgili sorusuna ise, “Bu rakamlar dogrudur. Yanlis rakamlar degildir. Biraz önce de ifade ettim. Bu ülkemizin bir ayibidir. 10 binlerce kisinin, 100 binlerce kisinin dinlenmesi utanç verici bir hadisedir. Zaten bu hususlarla ilgili olarak hem Basbakanlik Teftis Kurulu, hem Devlet Denetleme Kurulu, hem de HSYK bu konuda bir çalisma baslattigini zaten açikladi. Müfettisler gereken çalismalari yapacaklar. Ona göre de bizler atacagimiz adimlari belirleyecegiz” seklinde konustu.
Bakan Elvan açiklamasinin ardindan tablet bilgisayar dagitimi törenine katilmak üzere Karaman Fen Lisesi’ne gitti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284