Bakan Elvan: "Türkiye Çok Önemli Bir Süreçten Geçiyor"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Öyle bir süreç ki bir anlamda Türkiye’nin ya önü açılacak ya da Türkiye sıkıntılı bir sürece girecek” dedi.

Bakan Elvan: "Türkiye Çok Önemli Bir Süreçten Geçiyor"

Bir dizi inceleme, gezi ve toplantıya katılmak üzere Karaman’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik önünde karşılanan Bakan Elvan, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makam odasına geçti. Bakan Elvan’ın ziyaretinde AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, partililer hazır bulundu.

Karaman'ın kendisini için farklı ve önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bakan Elvan, "İnanın buraya adım attığım zaman içimdeki ferah daha da artıyor, mutluluk daha da artıyor. İnsanların yüzündeki tebessüm bizi daha da mutlu ediyor" dedi.

Yapılan yatırımlara da değinen Bakan Elvan, “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Şu 14-15 yıllık dönemde çok büyük yatırımlar gerçekleşti. Çılgın projeler diyebileceğimiz projeler hayata geçti. Türkiye hem ekonomik açıdan hem siyasi istikrar açısından son derece önemli süreç geçirdi. Ancak Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bu hedeflere mutlaka bizim ulaşmamız gerekiyor. Bugüne kadar bizim ağzımızdan ne çıkmışsa bunları harfiyen yerine getiren bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu güne kadar gene AK Parti hükümetleri de ağızlarından ne çıkmışsa, ne söylemişse bunun arkasında durmuştur. Tabi ki bunlar milletimizin desteğiyle olmuştur. 2002’den bu yana da milletimizin desteği giderek artmıştır” diye konuştu.

Bürokrasinin hızlı işlemesi için anayasanın değişeceğini söyleyen Bakan Lütfi Elvan, “2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için dünyanın 10 büyük ekonomisine girebilmemiz için çok hızlı, çalışan, dinamik bir yapıda olan bir yürütmeye ihtiyacımız var. Bu güne kadar biz neden şikayet ettik hatırlar mısınız? Bürokratik oligarşi, söyledik mi bunu. Bu tür problemlerle karşı karşıya kaldık mı? Bir bakan olarak ben bile sık sık bu bürokratik problemlerle karşı karşıya kalabiliyorum. Peki, ne gerekiyor? Bizim için daha hızlı işleyen bir mekanizma gerekiyor. Daha çabuk kararlar alabilen ve herhangi bir aksama olduğu zaman o aksamayı anında giderebilecek bir yapıya bizim ihtiyacımız var. Dolayısıyla işte 16 Nisan’da gerçekleştireceğimiz referandum yürütme için önemli bir mihenk taşı olacak. Bir anlamda çok daha dinamik, çok daha hızlı hareket edebilen, hızlı karar alabilen ve bu kararların takibini gerçekleştirebilen koymuş olduğu hedefi zamanında tamamlayan bir yapıyı ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda yanlış bilinenlere de değinen Bakan Elvan, “Millet adına karar veren kişileri bizatihi milletin seçmiş olduğu bir yargı yapısıyla hareket edilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ne dediler? Şunu ifade ettiler; yine çünkü yalan üzerine inşa edilen kampanya var. Efendim yargı ile ilgili kararları tek kişi verecek. Bu kadarına pes doğrusu. Yargıda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini bugün biliyorsunuz bürokratlar atıyor. Peki kim atayacak? Tek adam mı atayacak? Hayır ama yalan söylüyorlar. 13 üyenin 7 tanesini TBMM atayacak. Peki burada ne aranacak? Gerekli çoğunluk aranacak. 3’te 2 çoğunluk aranacak. 3’te 2 çoğunluk sağlanamazsa 5’te 3 çoğunluk aranacak, 5’te 3 çoğunluk da sağlanamaz ise o zaman kura ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun üyeleri atanacak” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin ya önü açılacak ya da Türkiye sıkıntılı bir sürece girecek”

Vatandaşların 16 Nisan'da milli iradeye sahip çıkacağını söyleyen Elvan, “Ben şuna inanıyorum değerli arkadaşlar. Hem Karamanımızda hem de Türkiyemizde Allah’ın izniyle milli iradeye sahip çıkan, milli iradenin tecellisi için yoğun bir şekilde çaba sarf eden milletimizin güçlü bir destek vereceğine ben inanıyorum. Bugüne kadar gerçekten Karamanımız, hemşehrilerimiz 2002 yılından bugüne kadar hem partimize hem milli iradenin tecellisi için o vesayet odaklarının artık hükümet üzerinde, Meclis üzerinde kara bulutlar gibi dolaşmasını engelleyici ne tedbir alınması gerekiyorsa hükümetimize, hükümetlerimize destek vermiştir. Karamanımız her zaman tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek milletten yana olan bir tutum sergilemiştir. Son derece kritik bir süreçten geçiyoruz. Öyle bir süreç ki bir anlamda Türkiye’nin ya önü açılacak ya da Türkiye sıkıntılı bir sürece girecek. Eğer bir Türkiye’nin gerçek anlamda önünün açılmasını, hızlı bir şekilde büyümesini, kalkınmasını, gelişmesini istiyorsak inşallah 16 Nisan’da evetin arkasında olacağız ve hep birlikte tabi ki 'evet' diyeceğiz” dedi.

Bakan Elvan, Valilik ziyaretinin ardından iş adamları, meslek odaları ve STK temsilcileriyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Toplantı Salonu'nda "Kalkınan Güçlü Türkiye’de Gelişen Şehir Karaman" isimli toplantıya katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284