Bakan Elvan`dan `Tahliye` Yorumu

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Türkiye’de yargida bir mantalite degisiminin, çagdas norm ve standartlara uygun bir yapinin mutlaka olusmasi gerektigini söyledi.

Bakan Elvan`dan `Tahliye` Yorumu

Seçim çalismalari için memleketi Karaman’da bulunan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, AK Parti Il Baskanligi’ni ziyaretinde Genelkurmay eski baskani Ilker Basbug’un tahliyesine yönelik açiklamada bulundu. Bakan Elvan, “Bu kadar uzun süre tutukluluk yasanmasi tasvip edilebilecek bir husus degil. Tutukluluk süresinin dünya standartlari neyse o standartlara çekilmesi gerekiyor. Türkiye’de yargida bir mantalite degisiminin, çagdas norm ve standartlara uygun bir yapinin mutlaka olusmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.
BÜYÜK PROJELER
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Türkiye’de istikrarin bozulmasini isteyenlere karsi mücadelelerinin sürecegini söyledi. Dünyada ses getiren çok büyük projelere imza attiklarini ve atmaya da devam edeceklerini anlatan Bakan Elvan, “Bundan sonraki süreçte de büyük mega projelerimiz olacak. Bunlara da devam edecegiz. Ama bu projelerimizden rahatsiz olan içeride ve disaridaki isimler var. Istikrarin Türkiye’de bozulmasina ve ekonomik açidan Türkiye’nin çok zor sartlar altinda kalmasini arzu eden kesimler var. Bunlara karsi mücadelemiz devam edecek. Türkiye’de istikrar devam edecek kimse bundan kusku duymasin, halkimiz emin olsun. Iktidara geldigimiz günden bu güne kadar çok degisik engellerle karsi karsiya kaldik. Partimizi kapatma girisimleri oldu, muhtira verme girisimleri oldu bunlarin hepsi asildi. Bu süreci de insallah halkimizin büyük destegiyle asacagiz ve büyük projelerimize imza atmaya devam edecegiz” diye konustu.
Ulastirma projelerinin son durumlari hakkinda bilgi veren Bakan Elvan, “3. Bogaz Köprüsü hizla yükseliyor, çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor, herhangi bir aksama söz konusu degil. 3. havalimanina yönelik çalismalarimiz da sürüyor, o çalismalari da hizlandiracagiz. Yine büyük projelerimizden bir tanesi Kanal Istanbul projesi, bu yönde de çalismalarimiz sürüyor. Bir baska önemli projemiz Istanbul’u Izmir’e baglayan otoyol projesi. Geçen hafta özellikle otoyol üzerinde çalismalarda incelemelerde bulunduk, orada da çalismalarimiz hizla sürüyor. Insallah bu ayin 15’i itibariyle körfez geçisine yönelik olarak köprünün ayaklarini suya indirecegiz. Bu yapacagimiz asma köprü baglantilariyla birlikte asagi yukari 4,5 kilometre uzunlugunda olan bir köprü. Dünyanin 4. büyük asma köprüsü, bu köprüyü de hizla insa edecegiz. 13 Mart’ta Ankara’da Çay Yolu metrosunu açacagiz. Eskisehir-Istanbul yüksek hizli tren hatti çalismalarimiz da sürüyor. Önemli bir kesiminde test sürüsleri baslandi. Birkaç gün içerisinde de test sürüsü yapamadigimiz bazi kesimler var, o kesimlerde de test sürüslerine baslayacagiz” seklinde konustu.
8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeniyle parti binasinda karsilastigi 61 yasindaki Kadriye Özel’e karanfil veren Bakan Elvan daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak yerel seçimlerde destek istedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284