Bakan Yildiz: Karaman’a 8 Milyar Dolar Enerji Yatirimi Yapacagiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Karaman`da bulunan Enerji Ihtisas Bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Yildiz: Karaman’a 8 Milyar Dolar Enerji Yatirimi Yapacagiz

Karaman Valisi Murat Koca’yi makaminda ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz'a, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün ve Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu eslik etti. Konya-Karapinar’dan baslayarak Enerji Ihtisas Bölgeleri’ni gezdiklerini dile getiren Bakan Yildiz, Hem enerji sektörüyle alakali hem de elektrik dagitim hizmetlerinde gerekse de diger bütün enerji bakanligini ilgilendiren konularda fikir alisverisinde bulunduklarini kaydetti. Bakan Yildiz, "Varsa aksakliklar, problemler yerinde görmek açisindan bunlarla alakali ciddi bir girisimimiz oluyor. Bugün buraya bütün heyetimiz, ekibimizle ve genel müdürlerimizle beraber geldik. Bildiginiz gibi hem Karaman’i, hem Konya’yi, Konya Karapinar’daki kömür havzasiyla alakali bir çalisma içerisinde bulunduk. Sahayi bizzat milletvekillerimizle birlikte gezdik. Oranin ekonomimize kazandirilmasi yerli kaynaklarla alakali yerinde gördük. Gerek günesle gerekse kömürle alakali çalismalarimizda Karaman bölgemize hem de Karapinar ile alakali bizatihi koordinasyonu yerinde yapmak üzere gelmis bulunuyoruz. Ben su ana kadar yaptigimiz çalismalardan memnun oldugumuzu belirtiyorum. Ekonomimizin yenilenebilir kaynaklarla beraber gelismesini saglamamiz lazim” dedi.
Ardindan Enerji Kaynaklari Il Koordinasyon Kurulu toplantisina katilmak üzere Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ne geçen Bakan Yildiz, burada da bölgedeki kömür rezervleriyle ilgili konustu.
1.8 milyar tonluk kömür rezervinin Afsin-Elbistan’dan sonraki Türkiye’de en büyük kömür rezervinin Karaman’in Ayranci ilçesi sinirlarinda olan Konya-Karapinar kömür havzasini Karapinar-Ayranci havzasi adiyla literatüre geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Yildiz, “Buranin en az 5 bin MW’lar civarinda degerlendirdiginiz zaman çevreye ragmen çevreyle birlikte saglayacagiz. Buna nereden bakarsaniz bakin finansmani, fizibilitesi projelendirilmesi, dizayni ve insaatiyla beraber bu isleri 10 yillik bir süre içerisinde düsünüyoruz. Ilk basta çok uzun gibi görünebilir. 2023 yili hedeflerimiz için biz son derece normal görüyoruz. Globallesen dünyada ulusallasan politikalar bunlari daha hizli çözmek durumunda ama taraflarla olan bir konu bu. Yaptigimiz uluslararasi ve hükümetlerarasi anlasmalar, firma dahilindeki anlasmalarla birlikte çok ciddi bir trafik aliyor. Buraya yapilacak olan yatirimlar kömür çikarimiyla birlikte 8 milyar dolar civarinda olacak. O da Türkiye’nin yaptigi 1 yillik yatirimin hemen hemen hepsi” diye konustu.
Bakan Yildiz, AK Parti Karaman Il Baskanligi ve Karaman Belediye’sini yaptigi ziyaretlerin ardindan Karaman’dan ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284