Çaliskan: Karaman Müzeler Sehri Olacak

AK Parti Belediye Baskan Adayi Ertugrul Çaliskan Karaman’i 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projelerini açiklamaya devam ediyor. Sosyal ve Kültürel Belediyecilik adina birçok proje üretiyor.

Çaliskan: Karaman Müzeler Sehri Olacak

Ertugrul Çaliskan Karaman’da sosyal ve kültürel bir belediyecilik yolu izliyor. Çaliskan Karaman’da birçok tarihi alani müzeye çevirerek Karaman’i kültürel anlamda hak ettigi yere getirmeyi amaçliyor.
Çaliskan, “Biz sadece yol kaldirim yapmak için aday degiliz. Biz Karaman’i Sosyal Kültürel ve Tarihi yönden hak ettigi yere getirecegiz. Karaman’in sanli tarihinden kalan eserler artik hak ettigi ilgiyi görecek. Bu nedenle birçok yerde müze planlamasi yaptik. Tarihimize sahip çikacagiz. Karaman müzeleriyle tarihiyle adindan söz ettirir hale gelecek. Biz laf degil proje üretiyoruz. Bu sehre sevdaliyiz. Bu sehri her alanda adindan söz ettirir hale gelecegiz. Artik yeni Karaman olacak. Daima ileri gidecegiz bu yolda. Daima Karaman Daima Hizmet” dedi.
Ertugrul Çaliskan’in Projeleri;
-Tas Bina, Tarihi Kent Müzesi olarak kullanilmaya devam edecek daha da gelistirilecek.
-Tartanzade Konagi, Etnografya Müzesi haline getirilecek.
-Hürrem Dayi Evi, Konut Kültürü Müzesine dönüstürülecek
-Hatuniye Medresesi, Maarrif ve Kültür Müzesi olarak
-Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu, Sehir Müzesi olarak
-Kilise, Ahsap Eserler Müzesi olarak
-Yeni Hamam, Göç Müzesi olarak
-Karabas Veli Medresesi, Türkmen Kültürü Müzesi olarak
-Sandikçi Konagi, Oyuncak Müzesi olarak dönüstürülmesi amaçlanmistir.
Bunun yani sira Nalincilar Konagi, Ömer Aganin Evi, Kale Hamami da müze haline getirilerek Karamanimiza kazandirilacaktir. Kirmahalle kabristanligin da ki Güler Müzesine elektronik destek verilerek iyilestirme yapilacaktir. Ayni ortamda ki Mezar Taslari müzesi de korunarak gelistirilecektir. Bekir Sitki Erdogan Parkinin bulundugu alanda yari açik hava müzesi olarak tasarlanmis Türkiye’nin en büyük tarim müzesi insa edilecektir. Böylece Karaman müzeler kenti olacaktir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284