CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap: “CHP Bu Depremi En Az Hasarla Atlatmanin Pesindedir”

CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap, gündeme dair yaptigi açiklamada, CHP`nin, yasanan bu depremi en az hasarla atlatmanin pesinde oldugunu söyledi.

 CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap: “CHP Bu Depremi En Az Hasarla Atlatmanin Pesindedir”

Ilçe ve belde belediye baskan adaylarini tanitmak üzere Karaman’a gelen CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap, partisinin il baskanligini ziyaret ederek burada gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

Matkap’in açiklamalari öncesinde CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul yaptigi konusmada, AK Parti Belediye Baskan adayi Ertugrul Çaliskan’in basina verdigi demeci elestirerek, “Çaliskan, TOKI’nin Karaman projesini takip etmek için Ankara’ya gittigini söylüyor. Kendilerine soruyorum ne zaman Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu’yu ötekilestirdiniz. Bu kentin bir Belediye Baskani var. Sen daha Baskan adayisin. Merih Ünver hangi sartlara sahipse, Ali Pinarbasi hangi sartlara sahipse sende ayni sartlara sahipsin. Çünkü sende adaysin. Karaman kamuoyu, Karaman halki kimi ister ve Belediye Baskanligi koltuguna oturtursa iste o zaman sen Karaman’in sorunlarini Ankara’ya tasimakla mükellef olursun. Kamil Ugurlu bu kentin Belediye Baskani. Bu isleri onun yapmasi lazim. Maalesef bütün aliskanliklari iktidarin mensuplarindan geçmiste de gördük. Bugünde görüyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Matkap, son 10 gündür yasananlarin bir sistem bunalimi, bir siyasal kriz ve deprem oldugunu söyleyerek, “Ülkemiz yaralari sarilamayacak iki büyük deprem yasiyor. 90 yillik Cumhuriyet tarihimizde büyük bedeller ödeyerek kurdugumuz demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti sistemimiz büyük bir krizle karsi karsiyadir" dedi.
Demokrasinin sadece seçim sandigindan ibaret olmadigini ifade eden Matkap, bir demokrasinin olusmasi için o sistemin bir parlamentosu olmali, bir hükümeti olmali, yargisi olmali, basini olmali ve bunlar tarafsiz ve bagimsiz olmali, birbirini desteklemeli ve herkes kendi isini yapmalidir. Sadece sandiktan çikmak o ülkede demokrasinin varligini anlatmaya yeterli degildir. Seçimde sandiktan çikabilirsiniz, hükümet olursunuz ama sizi basin denetlemeli, yargi denetlemelidir" diye konustu.
Sistem tikandigini kaydeden Matkap, “Su an savcilarin birbirleriyle kavga ediyor, yargiyla emniyet birbiriyle çatisiyor, hekimler ve savcilar yüksek kurulu ile adalet bakanligi çatisiyor, tamamen sistem çöktü. Asil sorun ve deprem budur. Yoksa arastirmalar sorusturmalar dogru olabilir, yanlis olabilir, biz kimsenin günahina giremeyiz. Ama 'yolsuzlugun üzerine gitmek yasak' derseniz Atatürk’ün, Inönü’nün ve bu konuda bedel ödeyen bütün Cumhuriyet sevdalilarinin kemiklerini sizlatirsiniz. Bu depremi en az hasarla atlatmanin pesindedir Cumhuriyet Halk Partisi. Aman baliklama atlayalim aman bu nedenle AK Parti’yi yipratalim, böyle bir derdimiz yoktur. Derdimiz Türkiye Cumhuriyetini Devletini saglikli hale getirmektir. Biz bunu yapar ve buna talibiz. Bu nedenle Cumhuriyet tarihimizin bugüne kadar yasadigimiz yerel seçimler önemliydi ama bu seferki seçimler hepsinden daha önemlidir" ifadelerini kullandi.
Bir gazetecinin CHP’nin erken genel seçimi düsünüp düsünmedigini sormasi üzerine Matkap, "Biz CHP olarak bunun pesinde degiliz. Su an itibar kaybeden bir hükümet var. Onlar bu yükü ne kadar kaldira bilir, ne kadar toparlaya bilir, biz bu yasananlarin firsatçiligini yapma arayisinda degiliz" diye konustu.
Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap, yaptigi gündeme iliskin açiklamalarin ardindan Il Baskani Ahmet Ertugrul ve partililerle bir süre sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284