CHP Genel Baskan Yardimcisi Toprak: “4+4+4 Yasasi Bizim Evlatlarimizin Gelecegini Yok Ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcisi Erdogan Toprak, partililerle bir araya gelmek üzere Karaman’daydi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Toprak: “4+4+4 Yasasi Bizim Evlatlarimizin Gelecegini Yok Ediyor”
Toprak, zorunlu egitimin 12 yila çikarilmasi için meclise getirilen yasa teklifinin Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan geçmesinin yasal olmadigini ifade etti.
Toprak, “Türkiye’yi büyük sikintilara sokan 4+4+4 denen bir ucube yasa var. Ne oldugunu gerçekten bilmiyoruz. Ne getirdigini tahmin ediyoruz ama bu kadar da bu ülkeye ihanet yapilmaz ki diye de içimden geçiriyoruz. Düsünün yüzde 70’i 30 yasin altinda bir gençlige sahip ülkede egitim politikasina nasil darbe vururum diye günlerce düsünün böyle bir olayi gündeme getirirsiniz. Olayin gündeme gelmesi çok manidar. Basbakanlik, bunu bir hükümet tasarisi olarak getirmiyor. Birkaç tane vekil bunu teklif olarak getiriyor. Madem böyle bir yasaya güveniyorsun niye böyle korkak, kaçak, gece yarisi birde hükümetin tasari degil de birkaç milletvekilin teklifi olarak getiriyorsunuz. Bu mahcubiyet niye. Bunun arkasinda ne var. Baktilar ki bu yasaya CHP’li vekiller aslanlar gibi karsi çikiyor Türkiye gündemine bunun yanlis oldugunu iletiyor. Türkiye’de yüzde 91’i bu yasanin ne getirdigini bilmiyor. Büyük bir çogunlugu da kardesim bu yasa bizim evlatlarimizin gelecegini yok ediyor. Bu yasa çocuklarimizi çocuk isçilige tesvik ediyor. Kizlarimizin Iç Anadolu’da 10 yasindan itibaren okula gitmeme sikintisi olacak. Çocuk evlilikler olacak. Böyle bir ortamda bu yasa kimin çikarina. Onun için biz aslanlar gibi bu yasanin çikmamasi için mücadele edecegiz” dedi.
21. yüzyil Türkiye’sine bu diktatörya ve demokrasinin yakismadigini ifade eden Toprak, “Biz bunun mücadelesini verecegiz. Bir diktatörün bu ülkede demokrasiyi askiya almasina müsaade etmeyecegiz. Suanda komisyondan geçen o 20 madde bizim için yasal degil. Komisyonda tekrar açilip o 20 maddenin tekrar gözden geçirilmesi lazim. 4x4 bu ülkede insani asagi çeken bir yapisi oldugunu hepimiz kabul ediyoruz. Egitimsiz toplumun, minnet toplumun merkez sagin oy kaynagi olarak gördügünü biliyoruz. Merkez egitimsiz toplumu kendisine potansiyel olarak görüyor. Ama biz hak duygusuyla bu insanlarin ihtiyaci olan yasalari, çalismalari yapacagiz. Egitimli toplumu da yaratarak hem minnet duygusunu ortadan kaldiracagiz. Bu ülke kötü idare ediliyor. Biz kavgasiz bir Türkiye istiyoruz. Ama kavgasiz Türkiye istemeyen sayin Basbakan. Umut ediyorum biran evvel akli basina gelir. Bu ülkeye huzuru getirir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284