CHP Il Baskani Ertugrul: Kara Cahil Olmakla Suçlandik. Acaba Kim Daha Kara Cahil

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun geçtigimiz hafta yaptigi basin açiklamasinda kendilerini kara cahillikle suçlamasi üzerine, “kara cahillikle’’suçlandik ama bizler Sayin Ugurlu’dan daha çok Karaman’da yasadigimiz için kara cahilligin ne demek oldugunu biliriz” dedi.

CHP Il Baskani Ertugrul: Kara Cahil Olmakla Suçlandik. Acaba Kim Daha Kara Cahil

Ertugrul yaptigi açiklamada, “Bizler söz konusu Karaman olunca, geçmiste oldugu gibi bugünde, yarinda Karamanimizin gelisip güzellesmesi insanlarinin mutlu ve huzurlu olmasi bütün siyasi partilerin de oldugu gibi bizimde ortak amacimizdir. Bu anlayis ile hareket etmeye CHP olarak özen gösteriyoruz. Biz bütün siyasi partilerle uyum, hosgörü anlayisi içerisinde iliskilerimizi sürdürmeye çalisiyoruz. AKP yönetimlerine de seçilmis kisilere de saygimiz vardir. Demokrasinin geregi halkin oylariyla iktidara gelmisler ve ülkemize hizmet etmeye çalismaktadirlar, hepimiz daha güzel bir Karaman da yasamak istiyoruz. Bu amaçla zaman zaman gördüklerimizle ilgili Belediye Baskanligini yapici bir anlayisla elestirmeye, görüslerimizi ifade etmeye çalisiyoruz. Bunlar;

1-Su ve kati atik bedellerinin yüksek olmasi,
2-Milyonlarca lira para harcanarak yapilan kati atik depolama ve geri dönüsüm tesislerinin kullanilmayip civarinda çöp yiginlari olusmasidir,
3-Belediye Denetleme Kurulu raporu hakkindaki görüslerimiz,
4-Imar plani ile ilgili olanlar.
Bu konuda ne dedik; Keske ortak mutabakatla siyasi partiler, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, görüs ve önerileri alinarak genis bir katilimla tartisarak meclise gitmesi temennisinde bulunduk. Binlerce üyesi olan Ziraat Odasinin, Esnaf Odalari Birliginin, Ticaret ve Sanayi Odasinin görüsü alinmamis, kendilerinin basina açikladigi gibi Harita Mühendisleri Odasi Temsilciliginin görüsü alinmamis, Mimarlar ve insaat Mühendisleri Odasi temsilciliklerinin görüsü alinmis ki Oda Baskanlari zaten Belediye Meclis Üyesi olduklari için fiilen isin içinde bulunmaktadirlar. Biz görüsümüzü kamuoyu ile paylastik, keske söz konusu sivil toplum örgütlerinin de görüsü alinsaydi diye, çünkü imara açilan tarim alanlari, Küçük Sanayi Yeri ve ticari alanlarinin oldugunu bildigimiz için düsüncelerimizi paylastik, sonuçta karar Sayin Ugurlunun. (Tarim Il Müdürlügünden yasa geregi görüs alindigini biliyoruz, daha sonra kara cahillikle suçlanmamak için bu notu düstük.) Bu öneri ve görüslerimiz sonucunda ‘’KARA CAHILLIKLE’’suçlandik ama bizler Sayin Ugurlu’dan daha çok Karaman’da yasadigimiz için kara cahilligin ne demek oldugunu biliriz takdir Karamanli vatandaslarimizindir, bizler hep Karamanli olduk, Karaman’da yasadik, Allah ömür verdigi sürece de Karamanda yasayacagiz. Bakacagiz size! Karamanda yasayan herkesin gelecegini ilgilendiren imar plani ile ilgili görüs ve önerilerimizi kamuoyu ile paylastigimiz için cahillikle suçladiniz bizi ama kem söz sahibine aittir diyerek, seviyemizi düsürmemeye özen gösterdik gösterecegiz de.
Susan, elestirmeyen, görmemezlikten gelen bir muhalefet anlayisi bekleme bizden bizler bunca yasimizdan sonra hosgörüyü, elestiriyi ve öz elestiriyi yasam ve siyaset yapma biçimi saymaliyiz, dogrusu bu degil midir sizce de? Bir diger konuda Sayin Baskan suçluluk duygusu içinde diyor ki; CHP’ye Ahmet Ertugrul yerine baska bir Il Baskani bulamadiniz mi? Iste burada dur, haddini bil seni hiç ilgilendirmez hakkinda degil, haddinde degil! Köklü bir geçmisi olan CHP’nin yetkili kurullari kongre sürecine kadar bütün yönetim kademelerinin seçimini yaparak, partisini yönetecekleri ve Baskanini da seçer. Bizim kimsenin kisiligi ile de, asi ile de isimiz olmaz hele hele bir baska siyasi partinin Baskan ve Yöneticiler ile hiç olmaz onlarin kendi isidir. Haddimiz de degil hakkimiz da degil, buda böyle bilinmelidir. Kamuda görev yapanlarin yas haddinden resen neden zorunlu emekli edildigini simdi daha iyi anliyoruz. Isin özü Karamanli hemserilerimizin daha modern, daha insan odakli, yasam kalitesi daha yüksek bir kentte yasamalari dileklerimizle takdirlerinize sunuyoruz” diye konustu.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284