CHP Il Baskani Ertugrul: “Milli Iradeye Özgürlük Istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, 12 Haziran’da yapilan milletvekili genel seçimlerinin birinci yilini degerlendirdi.

CHP Il Baskani Ertugrul: “Milli Iradeye Özgürlük Istiyoruz”
Ertugrul, “Bilindigi gibi dün 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinin yildönümü idi. TBMM’nin 24. dönem milletvekilleri, meclis çatisi altinda iyisiyle kötüsüyle bir yillarini tamamlamislardir. Ancak bu dönem TBMM’de içimizi acitan bir durum vardir. 12 Haziran 2012’de halkin oyu ile yani milli iradenin teveccühü ile milletvekili seçilen 8 milletvekili, haklarinda açilan ve yargilamasi devam eden davalar nedeniyle seçildikleri günden bu yana cezaevinde tutuklu bulunmaktadirlar. Bu milletvekillerinden 2’si partimiz mensubudur. Izmir Milletvekilimiz Gazeteci Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal, tutuklu olarak Silivri Cezaevinde tutulmalari nedeniyle meclis çatisi altinda temsil görevlerini yerine getirememektedirler. Bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 12–19 Haziran 2012 tarihleri arasini “Milli Iradeye Özgürlük Haftasi” olarak degerlendirmekteyiz.
Bugünlerde herkesin ileri demokrasiden bahsettigi bir dönemde, milletin iradesi ile milletvekili seçilmis insanlarin, cezaevlerinde tutulmalari demokrasi adina kabul edilemez bir durumdur. Seçimler demokrasilerin olmazsa olmazidir. Ama sadece seçim yapiliyor diye de demokrasiden bahsedilemez. Demokrasiden ve demokratik seçimden bahsedebilmek için halkin iradesinin tam anlamiyla parlamentoya yansimasi gerekir. Saddam zamaninda Irak’ta, Mübarek zamaninda Misir’da da seçimler yapilirdi ve bu diktatörler her seçimde yüzde 90’in üzerinde oy alirlar idi. Seçim yapiliyor diye ‘Irak’ta, Misir’da demokrasi vardi.’ diyebilir miyiz? Elbette diyemeyiz. Öyleyse milli iradenin parlamentoya eksiksiz yansidigi rejimler demokrasidir. Bu nedenle biz, “milli iradeye özgürlük istiyoruz”. Türk milletinin oylari ile seçilmis tutuklu diger milletvekilleri ile birlikte, CHP Izmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’i Mecliste görmek istiyoruz. Sorumluluk tasiyanlar geregini yapmalidirlar. Milli iradenin parlamentoya eksiksiz yansimasinin önündeki engeller kalksin, BALBAY ve HABERAL özgürlügüne kavussun; Türk Milletine karsi üstlendikleri milletvekilligi görevinin geregini önlerinde hiçbir engel olmadan yapabilsinler; kendilerine oy veren seçmenlerin ve Türk Milletinin çikarlarini TBMM çatisi altinda savunsunlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284