CHP Il Baskani Ertugrul:“Çocuklarimizin Gelecegine Sahip Çikalim”

Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, hükümet tarafindan çikarilmak istenen yeni egitim yasasini elestirerek yazili bir açiklamada bulundu.

CHP Il Baskani Ertugrul:“Çocuklarimizin Gelecegine Sahip Çikalim”
Ertugrul açiklamasinda, “Günümüzün önde gelen görevlerinden biri ülkemizin ve çocuklarimizin gelecegini karartacak olan AKP’nin egitim tuzagina düsmemek, oynanacak oyunu bozmaktir. AKP, bugüne kadar basariyla uygulanan kesintisiz 8 yillik egitimden vazgeçerek, 10 yasini geçmis kizlarimizi gelin olmaya, erkek çocuklarimizi da çirakliga mahkûm etmeye, hayattan koparmaya çalisiyor. Bu tuzagi her yerde, her platformda yediden yetmise herkese anlatacagiz. Çünkü çocuklar gelecegimizdir. Kiziyla erkegiyle onlari okutmak, gelecege hazirlamak hepimizin öncelikli görevidir ve boynumuzun borcudur. Bu nedenle biz, hiçbir çocugumuzu digerinden ayirmadan, AKP’nin 4+4+4 kesintili egitiminin yerine, 1+8+4 diye planladigimiz kesintisiz ve zorunlu egitim modelini öneriyoruz. AKP’nin formülüne göre, 4 yildan sonra egitim kesilebilecek. Böylece, 10–11 yasina gelmis kizlarimiz eve kapatilip gelin edilecek, erkek çocuklarimizda vasifsiz insanlar olarak kaderiyle bas basa birakilacak. AKP önerdigi düzenleme ile çocuklarimiz haytan koparmakla kalmayacak. Egitimde firsat esitligini yok edecek, basta kiz çocuklarimiz olmak üzere, yoksul ailelerin çocuklarinin elinden okuma imkânlarini alacak. Bu kabul edilemez. Kabul edemeyecegimiz bir baska hususta, halki aldatmayi aliskanlik haline getiren AKP’nin veya Basbakanin bunu din egitimiyle ilgili düzenleme gibi sunmasidir. Bu yanlistir. Yalandir ve düzenlemenin din egitimi ile bir ilgisi yoktur. Açik açik söylüyoruz, CHP olarak biz hem çocuklarimizin, hem de ailelerinin din egitimi istemelerini saygiyla karsiliyoruz. Din egitimi verilmesini bizde istiyoruz. Iktidar partisine de, Basbakana da diyoruz ki, Din egitimi ihtiyacinin karsilanmasi için teklifini getir, birlikte çalisalim. Konuyla ilgili bilim adamlarinin da, uzmanlarin da görüsünü alalim ve yeni bir model gelistirelim. Intikam almak yerine sevgi ve bilgiyi egemen kilacak bir Din egitim modeli için isbirligi yapalim. CHP, 1+8+4 formülü ile de, bir yili okul öncesi, yani çocugumuzu okula hazirlama, 8 yili kesintisiz temel egitim ve sonrasinda meslege yönlendirme egitimi ile birlikte 4 yili da lise düzeyinde egitim istemektedir.
Bu formül, AKP’nin önerdigi gibi, ülkemizin ve çocuklarimizin ufkunu, gelecegini karartan degil, tam tersi onlari ülke yönetimiyle is hayatinda söz sahibi yapan, geleceklerini ülkesinin aydinlik gelecegi ile birlestiren bir formüldür. CHP’nin, kararli, ilkeli ve hakli mücadelesi karsisinda köseye sikisan AKP her zorba yönetim gibi Mecliste isi kavgaya döktü. Saldirganlasti. Öylesine saldirganlastilar ki, yere düsen Milletvekilini bile tekmelediler, girtlak siktilar ve 20 dakikada 20 maddenin oylanarak kabul edildigini ilan ettiler.
Bu saldirganlik yüz kizarticidir. Çünkü bizim gelenek ve göreneklerimizde yere düsene vurulmaz. Yere düsenin elinden tutulur kaldirilir. AKP’liler ise, yere düsenin milli irade oldugunu, yerde sürüklenenin de insan oldugunu unutarak tekme attilar, tokat savurdular.
Onlar hem saldirganligin, hem de 20 dakikada 20 maddeyi onaylayip kabul ettik demenin utanciyla yasayacaklar. Dünya âlem bilir ki, 20 maddeyi okumak bile 20 dakikadan fazla sürer. Peki, okunan maddeler konusulmayacak mi, lehte aleyhte görüs açiklanmayacak mi? Sivil dikta pesinde olan AKP ye göre hayir. Ama onlar ne yaparlarsa yapsinlar. Biz, ülkemizin çocuk isçi, çocuk gelin, çocuk anne ve yoksul ailelerle dolu bir toplum haline dönüsmemesi, çocuklarimizin gelecegini sömürüp, kin ve nefret üzerine kurulmamasi için mücadelemizi sürdürecek, görevimizi sorumlulukla, kararlilikla yerine getirecegiz. Çocuklarimizin egitimini de, gençlerimizi de, kininin takipçisi ol diyen, kindar gençlik isteyen AKP genel baskani Erdogan’in zihniyetine teslim etmeyecegiz. Bu nedenle, hangi partiye oy vermis, hangi görüsü savunmus olursaniz olun, hepinizi bu konuda CHP ile el ele vermeye, hem Türkiye ye, hem de çocuklarimiza sahip çikmaya çagiriyor, sevgilerimizi, saygilarimizi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284